≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dačić: Nemamo saznanja da Srbiji preti teroristički akt, na spisku ranjenih i poginulih u Moskvi nema Srba

I. Ć.

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je govorio posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost

  • 7
Ivica Dačić Teroristički napad u Moskvi Foto: Tanjug/Rade Prelić, Tanjug/AP

Potpresednik Vlade Srbije Ivica Dačić se oglasio posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

- Nema neposrednih saznanja da Srbiji preti teroristički akt. Bezbednosna situacija u Srbiji je stabilna, sve bezbednosne agencije će preduzeti preventivne radnje za očuvanje mira. U terorističkom aktu u Moskvi, na spisku povređenih i poginulih za sada nema srpskih državljana - rekao je on.

"Bez obzira na sve izazove sa kojima smo se suočili, imajući u vidu i situaciju u regionu, na Kosovu i Metohiji, i teroristički akt u Moskvi i razne sukobe koje postoje širom sveta, bezbednosna situacija u Srbiji je stabilna", rekao je Dačić.

On je dodao da MUP, Vojska Srbije i sve druge bezbednosne službe preduzimaju sve mere opreza i preventivne radnje kako bi se sprečila svaka mogućnost terorističkog akta ili uznemiravanje javnog reda i mira uz opasnost za živote ljudi.

"To je u najkraćem bila tema današnje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost", rekao je Dačić.

Dodao je i da kada je u pitanju teroristički napad u Moskvi trenutno nema podataka da je neki državljanin Srbije nastradao, a prema informacijama kojima se raspolaže jedan naš državljanin je bio na događaju na kome se desio napad.

Odgovarajući na pitanja novinara o najavljenim događajima na otvorenom u našoj zemlji, Dačić je rekao da će se time baviti Ministarstvo unutrašnjih poslova i da će neki skupovi biti održani, a neki verovatno neće.

Što se tiče prijateljske fudbalske utakmice između Crvene zvezde i Zenita, rekao je za sada ostaje ono što je i sinoć rečeno, tj. da će ova utakmica biti odigrana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA