Vreme čitanja: oko 1 min.

U Gračanici obeležena 25. godišnjica od početka NATO agresije

E. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vence su u znak sećanja na žrtve položili građani, predstavnici lokalne samouprave, kao i Kancelarije za KiM

  • 0
KiM IZBORI GRACANICA Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Parastosom i polaganjem venaca, pred spomen krst u dvorištu Doma kulture u Gračanici danas je obeležena 25. godišnjica od početka NATO agresije.

Vence su u znak sećanja na žrtve položili građani, predstavnici lokalne samouprave, kao i Kancelarije za KiM.

Ispred Kancelarije za Kosovo i Metohiju okupljenima se obratila, šef biroa Kancelarije u Gračanici Malinka Mitrović koja je izjavila da 17. i 24. mart definitivno predstavljaju dva najtragičnija datuma moderne srpske istorije.

"Zato danas ovde svedočimo 25 godina bola , tuge i stradanja. Za bezdušne trgovce smrću bili smo dobra prilika za bogaćenje. Postali smo cifra i kolateralna šteta. I sam Bog je plakao te noći kada je zlokobna sirena objavila da naše nebo više nije slobodno. Nisu birali ciljeve, gađali su decu, žene, starce, obolele, trudnice" , rekla je ona.

Direktorka Narodne biblioteke u Gračanici Brankica Kostić je naglasila da su moćna Evropa i međunarodno pravo umrli na teritoriji Srbije i Crne Gore samim početkom bombardovanja.

"Tada je umrla i vera u istinu. Tada su raskinuti i stari savezi. Tada se 19 najjačih obrušilo silovito na jedan mali narod, dok je gotovo celi svet ćutao. Malo je bilo i onih koji su nas verbalno podržavali i nikada u istoriji svoga postojanja nismo bili tako sami kao te 1999. godine", rekla je Brankica Kostić.

U gotovo svim srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, politički predstavnici, građani, članovi boračkih udruženja, predstavnici Kancelarije za KiM, porodice žrtava položili su danas vence u znak sećanja na sve nevino postaradale tokom NATO agresije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA