≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aleksandar Vulin sastao se sa herojem Kube Ljortom

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vulin je, takođe, izrazio zahvalnost zbog principijelne politike Kube da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnosti takozvanog Kosova

  • 0
Aleksandar Vulin Foto: Pokret socijalista

Aleksandar Vulin sastao se danas sa Fernandom Gonzalez Ljortom herojem Kube i predsednikom Kubanskog instituta za prijateljstvo sa narodima, jednim od čuvene kubanske petorice.

Aleksandar Vulin je tokom razgovora kazao da srpski i kubanski narod dele iste vrednosti po pitanju slobode, suvereniteta i integriteta, istakavši da izuzetno ceni i poštuje upornu i žilavu borbu kubanskog naroda za slobodu, baš kao i samog Ljorta koji je skoro dve decenije života proveo u američkom zatvoru.

Vulin je, takođe, izrazio zahvalnost zbog principijelne politike Kube da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnosti takozvanog Kosova.

Fernando Gonzalez Llort istakao je da je Srbija iskreni prijatelj Kube i zahvalio se Srbiji na doslednoj podršci po pitanju borbe kubanskog naroda za slobodu i nezavisnost.

Ljort je dodao da je bombardovanje SR Jugoslavije i Srbije 1999. godine od strane NATO pakta bio strašan zločin za koji niko nije odgovarao.

Fernando Gonzalez Llort preneo je poziv Komunističke partije Kube Aleksandru Vulinu da poseti Kubu u što skorijem periodu.

Sastanku Vulina i Ljorta prisustvovao je i ambasador Republike Kube u Beogradu Lejde Ernesto Rodriges Ernandes.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA