Vreme čitanja: oko 3 min.

Mirović: Pokrajinska vlada ulaže u Novi Sad više nego ijedna dosadašnja pokrajinska administracija

J. S.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad zajedno finansiraju radove na sveobuhvatnom uređenju kulturno-istorijske celine Almaški kraj

  • 0
Igor Mirović Foto: Pokrajinska vlada

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove koji se realizuju na teritoriji grada sa gradonačelnikom Novog Sada Milanom Đurićem i naveo da je u zajedničkom radu napredak i trud.

- U zajedničkom radu i zajedničkoj odgovornosti je napredak i uspeh. Pokazali smo na konceptu čiji sam idejni tvorac da okupljanje oko projekata mora i može doneti rezultat. To je ključna i centralna poruka. Pokrajina će nastaviti sa odgovornom politikom prema Novom Sadu, ne zanemarujući ni druge lokalne samouprave, jer 25 posto stanovništa Vojvodine živi u ovom gradu - rekao je.

Mirović i Đurić obišli su završne radove na rekonstrukciji starog objekta OŠ „Đura Jakšić“ u Kaću, radove na izgradnji novog objekta OŠ „Miloš Crnjanski“ u Novom Sadu, kao i na izgradnji fiskulturne sale sa pratećim sadržajima u okviru Gimnazije „Laza Kostić“. Potom su obišli i radove na izgradnji saobraćajnih površina sa parternim uređenjem i ostalom infrastrukturom za potrebe Studentskog kulturnog centra, na uređenju Đačkog igrališta, na uređenju i opremanju parka kod Spensa, rekonstrukciji zgrade „Studija M“ i na sveobuhvatnom uređenju Almaškog kraja.

Pokrajinska vlada u celosti finansira izgradnju Osnovne škole „Miloš Crnjanski“, površine 13.000 kvadratnih metara, sa gotovo tri milijarde dinara, zatim rekonstrukciju „Studija M“ i izgradnju novog „Muzeja 20 21“, sa 1,67 milijardi dinara, kao i izgradnju saobraćajnih površina sa parternim uređenjem i ostalom infrastrukturom za potrebe Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu sa 18 miliona dinara. Sredstvima Pokrajinske vlade finansirana je i izgradnja objekta SKC, površine gotovo 3.500 kvadratnih metara, i uređenje Đačkog igrališta. Iz pokrajinskog budžeta se finansira i rekonstrukcija starog objekta OŠ „Đura Jakšić“ u Kaću.

Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad zajedno finansiraju radove na sveobuhvatnom uređenju kulturno-istorijske celine Almaški kraj, koji obuhvata prostor oivičen Almaškom ulicom na severu, Kosovskom na istoku, Temerinskom i Trgom Marije Trandafil na zapadu i Pašićevom ulicom na jugu, koje ujedno predstavljaju glavne saobraćajne veze sa ostalim delovima grada.

Zajednički se finansira i izgradnja fiskulturne sale sa pratećim sadržajima za potrebe Gimnazije „Laza Kostić“ u Novom Sadu, površine 1.800 kvadratnih metara, sa terenom za rukomet, košarku i odbojku, kao i uređenje i opremanje parka kod Spensa.

- Imaćemo čime da se pohvalimo kada je reč o zaštiti starog nasleđa, uređenju i izgradnji infrastrukture i svemu što će Almaški kraj –najstariji srpski kraj Novog Sada – u budućnosti doneti jer ima potencijal za razvoj grada. Imamo važnu vest i za stanovnike Satelita i Novog naselja jer gradimo najmoderniju školu u Srbiji, kao i novu sportsku salu u Gimnaziji „Laza Kostić“. Krajem aprila SKC će biti pušten u funkciju, a u planu je da u toku ove godine u tom kompleksu počnu radovi na izgradnji restorana, odnosno studentske menze - izjavio je Mirović.

Mirović je ovom prilikom istakao da je u toku javna nabavka za pripremu projektne dokumentacije za severnu obilaznicu – brzu saobraćajnicu od Novog Sada do Bačke Palanke, koju zajednički finansiraju Vlada Srbije i Pokrajinska vlada.

- Pokrajinska vlada od 2016. godine uložila je velika sredstva u Novi Sad – više nego ijedna administracija od 1990. godine - rekao je Mirović.

Mirović i Đurić saglasili su se da se svi projekti realizuju po planu i predviđenom dinamikom.

- Obišli smo radove na teritoriji grada gde smo sarađivali sa Pokrajinskom vladom ili one projekte gde smo imali priliku da se uverimo u efekte ulaganja Pokrajine u naš grad. Zajedno nastavljamo da radimo u interesu građana Novog Sada i nadam se da ćemo od svih ovih projekata čija je realizacija u toku dobiti najbolje moguće rezultate - rekao je Đurić.

Obilasku radova prisustvovali su i članovi Pokrajinske vlade i Gradskog veća.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA