Vreme čitanja: oko 1 min.

Brnabić: Ponosna sam na tradicionalno prijateljstvo Srbije i Egipta

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brnabić je na Instagramu objavila da je izuzetno ponosna na tradicionalno i iskreno prijateljstvo dve zemlje koje je utemeljeno na, kako je naglasila, uzajamnom poštovanju i najdubljem poverenju

  • 4
Ana Brnabić konferencija SNS aktivistkinje napadnute Foto: Tanjug/Marko Đoković

Predsednica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić danas se, tokom drugog dana posete Ženevi, sastala sa egipatskim kolegom Hanafi Ali Džebalijem nakon čega je istakla da Srbija visoko ceni egipatski stav da ne glasaju za članstvo Prištine u međunarodnim organizacijama.

Brnabić je na Instagramu objavila da je izuzetno ponosna na tradicionalno i iskreno prijateljstvo dve zemlje koje je utemeljeno na, kako je naglasila, uzajamnom poštovanju i najdubljem poverenju.

"Verujem da ćemo na dalje ojačati i ekonomsku i trgovinsku saradnju. Sigurna sam da će saradnja i aktiviranje memoranduma o razumevanju dva parlamenta, o kojoj sam razgovarala sa kolegom dr Hanafi Ali Džebalijem, samo doprineti da ti sveukupni odnosi budu još bolji", navela je Brnabić i dodala da je iskreno zahvalna kolegi na čestitkama za organizaciju EKSPO 2027.

Predsednica srpskog parlamenta ranije se sastala i sa predsednicom parlamenta Azerbejdžana, Sahibom Gafarovom (Sahiba Gafarova), nakon čega je istakla da je dogovoren dalji razvoj saradnje parlamenata i parlamentarnih grupa prijateljstava za koje očekuje da se formiraju u najskorijem roku.

Brnabić je imala i sastanak sa predsednikom Svetskog Ekonomskog Foruma (WEF) Borgeom Brendeom.

U nastavku dana planiran je bilateralni susret i sa potpredsednikom Svekineskog Narodnog Kongresa Đie Saom, kao i sa predsednikom Parlamenta Republike Malte Anđelom Faruđom.

Predsednica srpskog parlamenta boravi u dvodnevnoj poseti Ženevi i učestvuje u 148. Skupštini Interparlamentarne unije koja okuplja predstvnike parlamenta iz čitavog sveta.

Interparlamentarna unija predstvalja najstraiju i najveću međunaronu parlamentarnu organizaciju, a osnovana je 1889. godine. Broji 180 zemalja članica, a Srbija je njen punopravni član od 1891. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    25. mart 2024 | 16:05

    Nastavak tradicionalne saradnje dve zemlje kojom se svi ponosimo

  • Nikolija

    25. mart 2024 | 16:30

    Ponosni smo na Anu jer dostojanstveno zastupa Srbiju i ostvaruje interese svog naroda.

  • pavle

    25. mart 2024 | 16:12

    Takvi odnosi treba i da ostanu,bravo za naše iskrene prijatelje Egipta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA