Vreme čitanja: oko 1 min.

Lajčak: Beograd i Priština predstavili predloge, sledeće nedelje tražimo rešenje o dinaru

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković prethodno je izjavio da Priština nema političku volju da se dođe do rešenja za upotrebu dinara na KiM

  • 3
VUCIC LAJCAK SASTANAK Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da su glavni pregovarači dve strane u Briselu izneli svoje predloge u vezi sa uredbom Centralne banke tzv. Kosova o zabrani upotrebe dinara na KiM.

"Glavni pregovarači Kosova i Srbije izneli su danas predloge o daljem putu za ljude na koje utiče uredba CBK o gotovinskom poslovanju. Naše duge diskusije pomogle su da se razjasne važni detalji", naveo je Lajčak na društvenoj mreži X.

Dodao je da je dogovoreno da sastanak ponovo bude održan sledeće nedelje "sa ambicijom da se pronađe rešenje".

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković prethodno je izjavio da Priština nema političku volju da se dođe do rešenja za upotrebu dinara na KiM.

"Ne znam u kom pravcu će ići dijalog. Brine me položaj i budućnost srpskog naroda na KiM, pogotovo kada vidite da sa druge strane nema političke volje da se dođe do rešenja. Mi ćemo nastaviti da pregovaramo. Poslednji atom naše snage uložićemo samo da dođemo do rešenja. Učinićemo sve što je do nas, da sačuvamo mir i naš narod na KiM kome se krše ljudska prava i koji je zbog (premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina) Kurtija onemogućen da prima svoje plate i penzije i socijalna davanja", rekao je Petković novinarima u Briselu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    26. mart 2024 | 08:18

    SRBIJA JE POD NATO OKUPACIJOM!!!

  • Zoka

    26. mart 2024 | 07:49

    Nisu to više pregovori jer ovi naši samo idu da klimaju i potpisuju i sve daju samo da se ostane na vlasti dok se narodu prodaju stare fore o božijoj zemlji o božijem narodu. Za sve to vreme se naravno krivi druga strana i traže se krivci da se opravda nesposobnost ali takodje sve dobro naplati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA