≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednica Skupštine Srbije iz Ženeve: Odličan sastanak sa Kinezima, deo priprema za posetu Si Đinpinga

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ana Brnabić prisustvuje Skupštini Interparlamentarne unije u Ženevi

  • 41
Ženeva Ana Brnabić Foto: Tanjug/VRS/Peđa Vučković

Predsednici Narodne Skupštine Srbije Ani Brnabić danas je predsedavala Generalnom debatom Skupštine Interparlamentarne unije.

"Tokom mog današnjeg predsedavanja Generalnom debatom 148. skupštine Interparlamentarne unije bilo je govora o 25. godišnjici agresije NATO-a na Saveznu Republiku Jugoslaviju. O tome je govorio ruski predstavnik Konstantin Kosačev, koji je ukazao i na štetu koja je načinjena za međunarodni pravni poredak jednostranim proglašenjem nezavisnosti tzv. republike Kosovo, "odnosno ljudi u Prištini''.

"Čuli smo dobre, zanimljive govore, mnogo zemalja, velika čast za mene lično i za Srbiju.

Pre sednice Brnabić se sastala sa delegacijom Kine.

''Odličan sastanak, gospodin Sjao, potpredsednik Svenarodnog Kongresa Kine jako je dobro upoznat sa saradnjom Kine i Srbije, našim čeličnim partnerstvom. Čini mi se da je taj sastanak bio priprema za posetu predsednika Kine Si Đinpinga Srbiji na poziv Aleksandra Vučića. I ta poseta se približava, što je velika čast za Srbiju i hvala Aleksandru Vučiću što je uputio poziv i insistirao da do posete dođe što pre".

''U poslednje tri godine Kina je najveći pojedinačni investitor u Srbiji, ako se ne varam iznosio je više od milijardu i 200 miliona evra u prošloj godini'', dodala je ona.

"Veliko iskustvo za mene, potpuno drugačije, parlamentarni dijalog i diplomatija u odnosu na vođenje vlade, vatreno krštenje, imam ovde iskusnije kolege koje su mi pomogle, meni je uvek najveća čast što predstavljam svoju zemlju", rekla je Brnabić.

Brnabić je nakratko zasedala Skupštinom Interparlamentarne Unije čija je tema "Parlamentarna demokratija: izgradnja mostova za mir i razumevanje".

Interparlamentarna unija je najstarija međunarodna parlamentarna organizacija i predstavlja najveći forum parlamentaraca u kojem se vodi dijalog o miru i saradnji među narodima, koji neguje i unapređuje koncept predstavničke demokratije, uspostavlja kontakte i razmatra pitanja od međunarodnog značaja.

Ovogodišnja skupština održava se od 23. do 27. marta u sedištu Interparlamentarne unije u Ženevi.

(Telegraf.rs)

Video: Treći dan rasprave o izboru za predsednika Narodne skupštine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ava

    25. mart 2024 | 19:16

    Zaista je zadovoljstvo videti kako naša zemlja uživa ugled širom sveta

  • Oto

    25. mart 2024 | 18:51

    Brnabić nas je odlično predstavila u Ženevi,branila je interes građana Srbije na pravi način.

  • ,Gaga

    25. mart 2024 | 19:07

    Ana nas dostojanstveno i časno predstavlja u Ženevi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA