Vreme čitanja: oko 3 min.

Brnabić: Štampanje čitulje Vučiću predstavlja jasnu pretnju po njegov život

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Predsednik i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin takođe je reagovao na objavljenu čitulju

  • 22
Ana Brnabić konferencija SNS aktivistkinje napadnute Foto: Tanjug/Marko Đoković

Potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Ana Brnabić reagovala je na društvenoj mreži Iks, na čitulju odštampanu za predsednika Srbije Aleksandra Vučića i navela da ovo predstavlja jasnu i nedvosmislenu pretnju po život predsednika Srbije i da nadležni organi treba da, u skladu sa zakonom, rade svoj posao.

"Ozbiljno bolesne i duboko poremećene osobe koje ovo rade i misle da je to politika, dobiće odgovor naroda na izborima u Beogradu, 2. juna. Nadležni organi da rade svoj posao u skladu sa zakonom, jer ovo niti je šala, niti je zabavno, već je za svaku iole normalnu osobu duboko uznemirujuće i predstavlja jasnu i nedvosmislenu pretnju po život predsednika Aleksandra Vučića. Ovo, i baš ništa drugo, je rezultat politike Đilasove "Srbije protiv nasilja" i mi ćemo se protiv ovoga boriti svakog minuta, svakog sata, svakog dana, zauvek. Uvek uz Aleksandra Vučića i njegovu porodicu", napisala je Brnabić na društvenoj mreži Iks.

Predsednik i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin takođe je reagovao na objavljenu čitulju.

"Za ovakve bolesnike lečenje bi moralo biti obavezno, ali u zatvorskoj bolnici", poručio je Aleksandar Vulin.

Član predsedništva SNS i ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić takođe je reagovala na svom instagram nalogu i napisala da objavljivanje čitulje sa slikom predsednika Srbije neće pomoći opoziciji da ga pobedi.

"Da li ijedan zdrav um može da poželi smrt drugim čoveku? Dokle neko može nisko da pada, da bude nečovek, da za političku borbu koristi najstrašnija sredstva od vređanja predsednika države i njegove porodice i dece, do pisanja umrlica i najava sahrana? Želeti smrt drugom čoveku može samo bolestan i poremećen um. U tome nikada nije bilo, niti će biti ničega smešnog, ni duhovitog, ni pametnog", napisala je Kisić.

Ona je rekla da je ovo nizak potez opozicije, koja kako je navela, ne može da podnese da je slabija i da nema podršku naroda i nikakav plan da zemlju učini još jačom i naprednijom.

"Ako je vaša politika da svojim protivnicima i neistomišljenicima želite smrt, onda nam je svima jasno koliko ste ustvari jadni i nemoćni. To vam neće pomoći da pobedite, jer narod zna ko je čovek, narod zna ko voli svoju zemlju i ko svim srcem radi za bolje sutra svih građana Srbije. Iako ga stalno vređate i pretite mu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nikada nije bio jači i to vam je svaki put pokazao kada vas je pobeđivao. Uz predsednika Vučića i njegovu porodicu svim srcem", poručila je ona.

Član predsedništva SNS i direktorka Republičkog zavoda za zdravsteno osiguranje Sanja Radojević Škodrić napisala je na svom instagram nalogu da objavljivanje umrlice predsedniku države nije sredsvo političke borbe, nego morbidan čin kojem se pribegava u nedostatku bilo kakavih političkih ideja i u nemoći pred politikom koju građani godinama većinski podržavaju i koju će nastaviti da podržavaju.

"Oštro osuđujem ovaj bezumni potez koji predstavlja direktnu pretnju po život Aleksandra Vučića i pozivam nadležne organe da utvrde odgovornost svih koji su u tome učestvovali. Kao lekar mogu da konstatujem da je onima koji su u stanju da urade nešto monstruozno, mesto samo u psihijatrijskim ustanovama, ali sumnjam da bi im i to moglo pomoći", dodala je ona.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    26. mart 2024 | 14:05

    Poziv na konsultacije je korak ka izgradnji političke harmonije i stabilnosti u društvu , i za nasu Srbiju

  • Vesna

    26. mart 2024 | 13:55

    Daleko bilo,ovo samo bolesni umovi mogu sa smisle i urade.

  • Ina

    26. mart 2024 | 13:52

    Ovo je strasno i jadno na sta su sve spremni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA