≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Gradski i opštinski odbori SNS najoštrije osudili napade i pretnje smrću Vučiću

M. L.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Oglasili su se povodom štampanja umrlice sa likom predsednika

  • 26
SNS Srpska napredna stranka prazna govornica Foto: Shutterstock

Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) Kragujevac saopštio je danas da je štampanje umrlice sa likom predsednika države beskrupulozan napad na državu i bezbednost svakog pojedinca, jer predsednik i njegova bezbednost su ogledalo jedne ozbiljne, uređene države kakva je Srbija.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Kragujevac na čelu sa članom Predsedništva i poverenikom Nikolom Dašićem najoštrije osuđuje napade i pretnje smrću Aleksandru Vučiću i zahteva od nadležnih institucija da preduzmu neophodne mere, sankcionišu aktere i zaštite predsednika Vučića i njegovu porodicu.

"Kako se bliže beogradski izbori tako panika i nemoć preovladavaju kod opozicije predvođene Draganom Đilasom i Marinikom Tepić. Svesni činjenice da nikako ne mogu pobediti na izborima pribegli su najprimitivnijim i najogavnijim metodama napada, pretnjama smrću predsedniku Srbije. Samo lažnim borcima protiv nasilja poremećenog uma kakvi su Đilas, Marinika i njihova svita, može u nedostatku bilo kakvog političkog programa, da padne napamet da se nasiljem, a ne izborima menja vlast", navodi se u saopštenju.

Kragujevački gradski odbor SNS ponosno stoji uz predsednika Aleksandra Vučića i politiku koju on uspešno vodi, a skupina koja se predstavlja kao Srbija protiv nasilja odgovor za svoje nasilno ponašanje dobiće na izborima od građana, dodaje se u saopštenju.

Opštinski odbor SNS Lazarevac, najoštrije je osudio ponovno priželjkivanje smrti predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"U sopstvenoj nemoći da pred građane izađu sa političkim programom, koji bi odgovorio na ključna pitanja u upravljanju državom, Đilas i ekipa pribegavaju tehnici skretanja pažnje javnosti sa sopstvene nesposobnosti na mržnju prema političkom protivniku kog legitimno, na izborima, ne mogu da pobede, već objavljujući umrlicu sa njegovim likom u nadi da će im ista doneti podršku.

I dalje je neverovatna činjenica da je ova grupacija na decembarskim izborima izašla pod sloganom 'Srbija protiv nasilja', budući da ne prestaju da ga primenjuju na čoveku koji ima podršku naroda kakvu oni ne mogu ni da sanjaju", navodi se u saopštenju.

Kako su istakli, građani Srbije znaju istinu jako dobro i da su to i pokazali na prethodnim izborima.

"Pokazaće u još većoj meri na budućim beogradskim, jer srpski narod nikada nije davao podršku mrziteljima, već onima koji energiju usmeravaju na toleranciju, na poštovanje političkih protivnika bez obzira na razlike. Ovim saopštenjem se obraćamo i nadležnim institucijama da nalogodavce i izvršitelje ovakvih dela, procesuiraju i kazne u skladu sa zakonom, jer ovo nije model ponašanja koji treba da bude usvojen kao normalan u društvu za koje smo se uvek trudili da bude tolerantno i iznad svega kulturno", dodaje se u saopštenju.

U saopštenju Opštinskog odbora SNS Zvezdara navodi se da čitulja za Vučića koja je danas osvanula na društvenim mrežama, još jedan je monstruozan primer uticaja tajkunskih medija na labilne ličnosti.

"Nakon vešala, nakon otvorenih poziva na linč kompletne porodice Aleksandra Vučića, danas smo svedoci dokle bolesni umovi mogu daleko da odu u svojoj neskrivenoj mržnji prema svojoj zemlji i ljudima, svojim sunarodnicima. Nedvosmislena pretnja po život upućena predsedniku Srbije mora pod hitno da izazove reakciju nadležnih službi i da se po zakonu, maksimalno sankcioniše, a normalna i pristojno vaspitana Srbija će 2. juna jasno odgovoriti svima onima kojima je nasilje jedino što imaju u svojim devijantnim mozgovima" navodi se u saopštenju.

Opštinski odbor SNS Zvezdara jednoglasno je osudio ovu zloupotrebu društvenih mreža i insistira od nadležnih da odmah procesuiraju tvorca ove idiotske objave, dodaje se u saopštenju.

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Obrenovac najoštrije je osudio poslednje napade bestidnika iz opozicije na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Zapravo, predstavnici opozicije ne znaju kako više da naude Vučiću, kako da ga pomere sa vlasti, kao najveću smetnju njihovoj politici, inače pogubnoj za Srbiju, pa su iz te bolesne mržnje i besa počeli da dele na društvenim mrežama fotografiju, koja predstavlja umrlicu predsednika Srbije i time jasno poručili da mu žele smrt. Normalni ljudi i oni koji vole svoj narod i Srbiju ovako nešto nikada ne bi uradili, posebno zato što Vučića podržava većina građana Srbije" ,navodi se u saopštenju.

Kako su istakli, propagiranjem nasilja opozicija ništa neće postići.

"Medijskim targetiranjem i raspinjanjem Vučića čine loše sebi, pokazuju da su na sve spremni, samo da se domognu vlasti, ali naravno te svoje ciljeve neće ostvariti. Narod Srbije je uz Vučića, pruža mu veliku podršku i ceni njegov rad, trud i rezultate", poručili su iz ovog opštinskog odbora i apelovali na državne organe da u skladu sa zakonom sankcionišu sve koji propagiraju nasilje i ozbiljno ugrožavaju bezbednost predsednika.

(Kraj) mas/lol

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: U Prokuplju počelo obeležavanje Dana sećanja na stradale u NATO agresiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bole

    26. mart 2024 | 19:35

    Ako sad institucije ne odrade svoj posao i adekvatno kazni tog nesretnika,to će se ponavljati.

  • Zora

    26. mart 2024 | 16:56

    Svaki čestit čovek će osuditi pretnje smrću Predsedniku Vučiću.

  • Kata

    26. mart 2024 | 16:55

    Opozicija priželjkuje Vučićevu smrt, to više i ne kriju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA