Vreme čitanja: oko 1 min.

Poverenik: Mogućnosti bolje primene novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti

M. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom panel diskusije, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović izložio je kakvo je trenutno stanje u oblasti zaštite podataka o ličnosti u Republici Srbiji

  • 1
PODACI ZASTITA MARINOVIC Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Održana je panel diskusija na temu praćenja sprovođenja novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, u plavoj sali Skupštine grada Novog Sada, a cilj je bio razmatranje njegovog sprovođenja i sagledavanja mogućnosti za još bolju primenu, navodi se u saopštenju Poverenika za informacije od javnog značaja.

Učestovali su Poverenik Milan Marinović i zamenica Poverenika Sanja Unković kao i predstavnici Službe Poverenika u panel diskusiji, a događaju su prisustvovali oni koji rukuju podacima o ličnosti, kao i zainteresovani predstavnici organizacija civilnog društva i medija.

Tokom panel diskusije, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović izložio je kakvo je trenutno stanje u oblasti zaštite podataka o ličnosti u Republici Srbiji.

Zamenica Poverenika Sanja Unković predstavila je položaj institucije Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, nadležnosti Poverenika sa akcentom na zaštitu podataka o ličnosti.

Takođe, kako se dodaje, u panel diskusiji učestvovali su i prestavnici Službe Poverenika iz Sektora za nadzor nad zaštitom podataka o ličnosti i Sektora za harmonizaciju propisa i normativne poslove.

"Panel diskusije, koje se u sklopu projektne podrške realizuju u narednom periodu u 15 odabranih jedinica lokalne samouprave, posebno su značajne i za podizanje svesti šire javnosti i informisanje građana. Podršku pruža projekat 'Jačanje vladavine prava u Republici Srbiji' (EU za borbu protiv korupcije i za osnovna prava), zajednički finansiran od strane EU i nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ). Za implementaciju projektnih aktivnosti u vezi sa zaštitom podataka o ličnosti zadužen je GIZ", zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oskar

    29. mart 2024 | 08:07

    A kako onda ovi idu od vrata do vrata da pitaju za koga ces da glasas i imaju spisak stanara sa svim njihovim podacima, ko im je to dao?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA