≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić o nepoznatoj letelici iznad Valjeva: "Sledeći put kad to otkrijemo, treba je srušiti odmah"

S. Ž.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nove informacije

  • 97

"Sve vreme imamo dva naoružana aviona tipa mig 29, a vreme reakcije je 10 minuta od datog signala. Avion koji je juče ušao u vazdušni prostor je brzo napustio Srbiju", raportirano je Vučiću u Batajnici.

"Naša reakcija je u skladu je sa svim normama", rečeno je Vučiću u Batajnici, gde se danas nalazi kako bi obišao jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane.

"Sledeći put kad to otkrijemo, treba srušiti odmah, na sve načine, uključiti PVO. Pa da utvrdimo čije je", odgovorio je Vučić.

Juče, u 10.39 časova, stalno zadejstvovane snage za kontrolu i zaštitu suvereniteta vazdušnog prostora Republike Srbije otkrile su nepoznatu letelicu iznad Valjeva, na visini od 5.500 metara.

Na osnovu naređenja predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, podignut je dežurni par lovačkih aviona MiG-29, a dežurne raketne jedinice za PVD i radarska sredstva nastavili su sa osmatranjem vazdušnog prostora.

U toku navođenja dežurnog para aviona do zone presretanja, cilj se izgubio sa odraza radarskih pokazivača. Lovci su nastavili let i izvršili pretraživanje zone, po proceduri, sa ciljem potvrde situacije. Nakon pretrage zone, dežurnom paru lovačkih aviona naređeno je da se vrati na matični aerodrom, dok su ostale snage nastavile sa redovnim praćenjem i osmatranjem vazdušnog prostora.

(Telegraf.rs)(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    31. mart 2024 | 11:36

    Niko ne može ugrožavati bezbednost Srbije i njenih građana

  • ava

    31. mart 2024 | 12:07

    Treba ulagati u sve sektore odbrane

  • dfbvxc

    31. mart 2024 | 11:47

    Republika Srbija ima svo zakonsko pravo, da sruši svaku letelicu koja ugrozi njen vazdušni prostor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA