≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gajić: Bojkot beogradskih izbora bio bi strateška greška

S. Ž.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Beogradski izbori moraju da se održe najkasnije do 2. juna, jer je to zakonski rok, dok rokovi u drugim opštinama i gradovima ističu uglavnom u julu i avgustu, a pritom su prošli i rokovi za podnošenje ostavki kako bi izbori bili raspisani ranije

  • 15
Srbija izbori 2023. Foto: Shutterstock

Predsednik Narodne stranke Vladimir Gajić ocenio je danas da bi bojkot izbora za Skupštinu Beograda i lokalnih izbora širom Srbije, koji najavljuje deo opozicije ako ne bi bile ispunjene preporuke ODIHR-a, bio strateška greška.

"Narodna stranka se neće povoditi najavama koalicije okupljene oko predsednika ŠP-a Dragana Đilasa, i mi ćemo izaći na beogradske izbore i na lokalne izbore u drugim gradovima i opštinama", rekao je Gajić, saopštila je Narodna stranka.

Gajić je rekao i da je spajanje beogradskih izbora sa lokalnim izborima u drugim mestima pravno nemoguće, kao i da održavanje lokalnih izbora u istom danu u celoj Srbiji "nije u interesu opozicije".

"Beogradski izbori moraju da se održe najkasnije do 2. juna, jer je to zakonski rok, dok rokovi u drugim opštinama i gradovima ističu uglavnom u julu i avgustu, a pritom su prošli i rokovi za podnošenje ostavki kako bi izbori bili raspisani ranije", rekao je Gajić.

On smatra i da bi leks specijalis (poseban zakon) o spajanju izbora bio neustavan, a da opoziciji i nije u interesu spajanje izbora, jer ona, kako kaže, nema ni dovoljno aktivista ni dovoljno kontrolora da pokrije istovremeno održavanje izbora na velikom broju biračkih mesta širom Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    31. mart 2024 | 18:07

    Beogradski izbori moraju da se održe u zakonskom roku a krajnji datum je 2.jun.

  • Ivan

    31. mart 2024 | 17:54

    Svima je jasno da opozicija nema podršku naroda

  • Igi

    31. mart 2024 | 16:59

    Opozicija ide iz greške u grešku htela bi vlast a na izborima ne može da je dobije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA