Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar Dačić razgovarao sa šefom francuske delegacije pri Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bertran Buiks je istakao da je Francuska iskreni prijatelj Srbije,

  • 4
Ivica Dačić sastao se sa Bertranom Buiksom Foto: MSP, Dijana Vukomanović

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić susreo se danas sa Bertranom Buiksom, šefom francuske delegacije pri Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope i predsedavajućim Komiteta za politička pitanja i demokratiju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Ministar Dačić je izrazio razočaranje zbog usvajanja Nacrta mišljenja izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Dore Bakojani o zahtevu tzv. „Kosova“ za članstvo u Savetu Evrope, na vanrednom sastanku Komiteta za politička pitanja i demokratiju PSSE, u kome su kao uslovi za prijem tzv. „Kosova“ izostavljeni osnivanje Zajednice srpskih opština i rešenje za pitanje eksproprijacija na severu Kosova i Metohije.

Istakao je da je Kosovo i Metohija istorijski važan deo Srbije, podsetivši na vekovno prijateljstvo Srbije i Francuske tokom oba svetska rata, kao i na činjenicu da su uvek bile na pravoj strani istorije.

Ministar Dačić je preneo da očekuje da francuski poslanici u PSSE imaju više razumevanja za naše argumente na predstojećem zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope na kom će se razmatrati Nacrt mišljenja o zahtevu za prijem tzv. „Kosova“ u Savet Evrope.

Bertran Buiks je istakao da je Francuska iskreni prijatelj Srbije, kao i da podržava pregovore i dijalog po pitanju zahteva za prijem tzv. „Kosova“ u Savet Evrope. Francuska ostaje otvorena za dijalog sa srpskom delegacijom pri PSSE i ima razumevanja za stavove naše strane po ovom pitanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    1. april 2024 | 18:27

    Pa pored takvih prijatelja, neprijatelji nam ne trebaju

  • mihailovic

    1. april 2024 | 19:50

    Ovo su sve rezultati pogresne spoljne politike Srbije. Kad je NATO 1999 bombardovao Srbiju jel Srbija tuzila NATO u UN sa zahtevom na obestecenje od nekoliko stotina milijardi evra za porusene infrastrukture i ratni zlocin pocinjen nad Srbijom suprotno svim medjunarodnuím UN poveljama. SRBIJA NIJE TUZILA NATO,stavise isporucila je nelegalnom NATO sudu u Hagu legaölnog predsednika Srbije Slobodana Milosevica kao celu vladu i vojni vrh Srbije. Srbija je prihvatila podlu igru NBATO drzava na celu sa USA pa je premestila UN r 1244 umesto u UN gde imamo prijatelje Rusiju i Kinu sa pravom veta u UN Srbija se uvlacila NATO neprijatelju time sto je UN r-1244 prebacila u Briselu gde Srbija nema prijatelje i gde svi rade na stvaranj albanske OVK drzave na tlu juzne Srbije Kosovo i Metohije. Ko je prihvatio da NATO bude MIROTVORAC na Kosovu i Metohiji ?= SRBIJA. Ko je dozvolio NATO kancelariju u nekadasnjoj zgradi SSNO Generalstaba JNA (jkoja je NATO bombardovao )u Kneza Milosa ? naravno SRBIJA je dala NATO da ima svoju kacelariju u srcu nekadasnjeg SSNO Generalstaba JNA. I sad se cudimo sto nas svi driblaju i treba jer nemamo svoje JA niti KARAKTER niti PRINCIPER. Za saku dolara smo pali na svim nivoima drustva. Moralo se resavati povratak Srbije na celo Kosovo i Metohiju iskljucivo samo u UN i nigde drugde.

  • Апокалипса

    1. april 2024 | 18:41

    Позитивно. Јер Срби на КиМ су најугроженија етничка заједница у срцу Европе. Од 1998 године. А у последње три године су под свакодневним ударима власти у Приштини. Не да није испуњен Бриселски споразум, него је прекршено и оно мало што је у претходном периоду испреговарано. А 13% преосталих Срба је у протеклих годину дана напустило своја вековна огњишта. И то знају и амбасадори Квинте, Брисел, Еулекс, ОЕБС, УНМИК, КФОР. Зна цео свет. И онда се сви питају где нестаде цивилизација овде на Западном Балкану, када политика апартхејда коло води. Где то у Европи постоји забрана на увоз робе по етничком или расном принципу, а да није у питању неки систем санкција као одговор на неки сукоб. Само на административним прелазима између централне Србије и територије под протекторатом УН. Па ви видите о чему се ради. Ја сам довољно упозоравала.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA