≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gašić reagovao na izjavu Svečlje da se "oko 400 srpskih ekstremista obučava na granici sa Kosovom"

T. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kada god Svečlja upućuje optužbe na račun predsednika Srbije, zapravo je najava novog nasilja i pritiska na Srbe, poručio ministar Gašić

  • 2
Bratislav Gašić onlajn Ministarski forum Inicijativa Pojas i put Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije

Ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića reagovao je na izjavu Dželjaja Svečlje da se oko 400 srpskih ekstremista obučava na granici sa Kosovom.

"Kada god Svečlja upućuje optužbe na račun predsednika Srbije, zapravo je najava novog nasilja i pritiska na Srbe kojima želi da ih protera sa njihovih vekovnih ognjišta. Zna on da je laž sve što piše i govori, ali time pokušava da opravda svoju nesamostalnost i nedostatak samopouzdanja, jer za razliku od njega i Kurtija, predsednik Vučić hrabro donosi odluke slušajući svoj narod i za njega je jedini interes zaštita srpskog stanovništva i njihovih interesa na Kosovu i Metohiji.

Sukobi i tenzije su jedini rečnik kojim Svečlja, kao i negov vlasnik Kurti, umeju da komuniciraju, a ne dijalogom, poštovanjem dogovora i međunarodnih sporazuma.

Nezakonitim preuzimanjem nadležnosti KFOR-a, stvaranjem nelegalnih baza ROSU na severu KiM pokazuju da ne poštuju Briselski sporazum, da nepoštuju ni Evropu ni njene instistucije i da im mir i vladavina prava nisu ni poznate ni željene kategorije.

Ali nasilje, mržnja, progon i ubijanje Srba jesu ono čime su zadojeni i ne libe se da to otvoreno pokažu.

Da li se do normalnog i demokratskog društva dolazi oslobađanjem zločinca Azema Kurtaja pripadnika tzv. KBS, koji je na Badnji dan pucao na srpsku decu?

Predsednik Republike Srbije ponaša se u skladu sa svojim ustavnim nadležnostima. A podsetiću Svečlju da je u skladu sa Ustavom Srbije, Poveljom UN i Rezolucijom 1244 Kosovo i Metohija deo naše zemlje.

Srbija је nezavisna, suverena država, kontinuirane politike mira, stabilnosti i prosperiteta kojom je vodi predsednik Aleksandar Vučić i normalnost, demokratija, red i zakon nisu njena težnja, već realnost koju Srbija živi. I kao takva zna kako da sačuva svoj narod u južnoj srpskoj pokrajini. Nećemo dozvoliti da budu izloženi agresiji Svečlje ni njegovih paravojnih formacija koje su samo presvučeni OVK, kao ni nove pogrome, proterivanja i ubijanja Srba.

Srbija ne napada ni svoj narod ni svoje teritorije, već brani interese i bezbednost svojih građana, suverenitet i teritorijalni integritet. Jer dostojanstvo, nacionalni ponos i očuvanje srpske istorije, tradicije i kulture nema cenu", istakao je Gašić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoka

    1. april 2024 | 21:54

    E ajde da sa malo bavite narodom i državom a manje predsednikom. Ko o čemu vi o njemu dok narod pati

  • Апокалипса

    1. april 2024 | 22:40

    Браво!❤️🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA