Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpska lista: Međunarodna zajednica kontinuirano nagrađuje Prištinu

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpska lista: Međunarodna zajednica kontinuirano nagrađuje Prištinu

  • 0
Srpska lista Foto: Privatna arhiva

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek poručio je danas na sastanku sa šeficom UNMIK-a Karolinom Zijade u sedištu Srpske liste u Kosovskoj Mitrovici da uprkos jednostranim merama premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, međunarodna zajednica nagrađuje Prištinu.

"Na sastanku je ukazano na sve jednostrane mere režima u Prištini kojima se ugrožava opstanak Srba na ovim prostorima, ali i razočarenje međunarodnom zajednicom koja i pored svega što Kurti radi, Prištinu kontinuirano nagrađuje, pa se tako usvaja izveštaj Dore Bakojani i najavljuje članstvo u Savetu Evrope bez ispunjenja postavljenih uslova, Priština uzdiže u saradnji sa NATO i dodeljuje vizna liberalizacija", saopštila je Srpska lista.

Na sastanku je bilo reči o predstojećoj sednici Saveta bezbednosti UN o situaciji na Kosovu i Metohiji i problemima sa kojima se suočava srpski narod na ovim prostorima, dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA