Vreme čitanja: oko 1 min.

Šapić: Kao što je Đinđić ’97 sklonio petokraku sa Starog dvora, tako mi treba da izmestimo Tita sa Dedinja

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Smatram da konačno moramo da skinemo oreol komunizma koji je ovde decenijama lažno predstavljan", kazao je Šapić

  • 33
Aleksandar šapić Foto: Grad Beograd

Predsednik privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić istakao je gostujući na televiziji Pink da kao što je 1997. godine Zoran Đinđić, tadašnji gradonačelnik glavnog grada, sklonio petokraku sa Starog dvora, oni treba da premeste Tita iz Kuće cveća na Dedinju.

- Zoran Đinđić je 1997. godine, kao tadašnji gradonačelnik Beograda, skinuo petokraku sa Starog dvora. Ne zato što je ona njemu smetala ili što je bila estetski ružna, već zbog simbolike. Isti taj Đinđić, na koga se danas najviše pozivaju neokomunisti, neoboljševici obmotani u plašt zelenih liberala, je uveo veronauku u škole posle 5. oktobra, Vlada posle njega je izjednačila partizanski i četnički pokret i zahvaljujući tome danas imamo restitucije gde se vraća imovina ljudima kojima je komunistički režim tu imovinu oduzeo. Upravo oni koji se danas pozivaju na Đinđića, mene napadaju kada kažem da ću pokrenuti inicijativu da se Josip Broz Tito premesti iz Kuće cveća sa Dedinja – rekao je predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić:

- Smatram da konačno moramo da skinemo oreol komunizma koji je ovde decenijama lažno predstavljan. Taj period naše istorije, koji Broz simboliše, je bio jedan od najpogubnijih po srpski narod i zato je važno da on gore više ne počiva, jer samo tako ćemo konačno jednom za svagda završiti sa komunizmom na ovim prostorima – naglasio je Šapić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA