Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić: Ne smemo i nećemo zaboraviti stradanja Srba u NDH

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski narod je teško stradao, a Jasenovac, Jadovno, Prebilovci postali su sinonim monstruoznog ubijanja i satiranja jednog naroda

  • 42
Aleksandra Vučić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da Srbija ne sme i neće zaboraviti zločine Nezavisne Države Hrvatske (NDH) koja je uspostavljena na današnji dan 1941. godine.

"Danas se navršava 83 godine od uspostavljanja zločinačke nacističke tvorevine Nezavisne države Hrvatske. Srpski narod je teško stradao, a Jasenovac, Jadovno, Prebilovci postali su sinonim monstruoznog ubijanja i satiranja jednog naroda. Ne smemo i nećemo zaboraviti", napisao je Vučić na Instagram profilu "budućnostsrbijeav".

NDH je bila samoproglašena i delimično priznata fašistička marionetska država, osnovana na delu okupirane Kraljevine Jugoslavije, koja je uz pomoć Hitlerove Nemačke postojala pod vođstvom ustaškog režima od 1941. do 1945.

NDH je u istoriji ostala zabeležena po brojnim ratnim zločinima i genocidu koje su pripadnici režima činili nad Srbima, Jevrejima i Romima, kao i Hrvatima neistomišljenicima, pretežno komunistima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nale

    10. april 2024 | 18:08

    Ne smemo nikad zaboraviti stradanje Srba i ne dozvoliti hrvatima da menjaju istoriju!

  • Zlatko

    10. april 2024 | 19:51

    Nesmeju se zaboraviti žrtve NDH mora im se odati pomen

  • Lena

    10. april 2024 | 19:27

    Vucic ne zaboravlja stradanja, kao ni mi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA