Vreme čitanja: oko 1 min.

Dačić: I danas očekujem ultimatume opozicije, ali izbori su raspisani

I. A.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodao je da su preporuke ODIHR-a glavna tema današnjih razgovora i da one nisu teoretskog karaktera, već sadrže određene konkretne stvari i da država inicirala promene određenih zakona koje bi išle u susret tim preporukama

  • 0
IZBORI IZJAVA DAČIĆ Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da na današnjem nastavku razgovora poslaničkih grupa o primeni preporuka ODIHR-a koji je zakazala predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić ne očekuje ništa posebno u političkom smislu, već, kako je rekao, pretnje, glumljenje sile i ultimatume pojedinih predstavnika opozicije.

"Biće ultimatuma u smislu ili će biti ovako ili neće biti nikako. Ono što je sigurno izbori u Beogradu su raspisani i to ne može da se promeni", rekao je on za TV Pink.

Dodao je da su preporuke ODIHR-a glavna tema današnjih razgovora i da one nisu teoretskog karaktera, već sadrže određene konkretne stvari i da država inicirala promene određenih zakona koje bi išle u susret tim preporukama.

"Izveštaj ODIHR-a je dosta uravnotežen, sadrži preporuke kako da se određene stvari isprave za sledeći izborni ciklus, tako da je to velika razlika u odnosu na tumačenje preporuka od strane nekih opozicionih stranaka", ocenio je Dačić.

Istakao je da bi voleo da opozicija ne bojkotuje izbore u Beogradu i da na njima učestvuju svi, ali da je odluka o izlasku ili neizlasku na njima i da je ona i vrsta njihove političke odluke o svojoj političkoj budućnosti.

Ocenio je da još nije čuo da je neko putem bojkota nešto uspeo da ostvari u političkom životu i naveo da je i ranije bilo pokušaja bojkota, ali da je uvek na kraju ispadalo da su pogrešili oni koji su izbore bojkotovali.

Dačić je ocenio da su zahtevi opozicije oko izbora bili konfuzni, kada je reč o terminima, istovremenom održavanju izbora, traženju leks specijalisa i slično.

Istakao je da vreme nije nikakav faktor kada je reč o šansama opozicije na izborima i dodao da ono neće ništa da promeni i smatra da kad god da se raspišu izbori, oni će na tim izborima da izgube.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA