Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić se sastao sa ministarkom spoljnih poslova Gane Širli Ajorkor Bočvej

I. A.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodao je da su razmenili mišljenja i o razvoju gobalne geopolitičke situacije i mestu dve zemlje u novom kontekstu bezbednosnih i diplomatskih izazova

  • 29
Prijem atletičara u Predsedništvu Foto: Nikola Tomić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministarku spoljnih poslova i regionalnih integracija Republike Gane Širli Ajorkor Bočvej.

"Sadržajan i prijateljski razgovor sa ministarkom Širli Ajorkor Bočvej o svim temama od značaja za naše bilateralne i ekonomske odnose. Detaljno sam upoznao uvaženu sagovornicu sa aktuelnim izazovima sa kojima se Srbija susreće na međunarodnom planu, kao i sa koracima koje će naša zemlja preduzeti kako bi odbranila svoje državne i nacionalne interese", objavio je Vučić na Instagramu.

Dodao je da su razmenili mišljenja i o razvoju gobalne geopolitičke situacije i mestu dve zemlje u novom kontekstu bezbednosnih i diplomatskih izazova.

Zahvalio sam na podršci Gane teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i istakao da je u današnjim vremenima, više nego ikada, neophodno da se sve zemlje vrate principima Povelje Ujedinjenih nacija i načelima međunarodnog prava, kao jedine osnove na kojoj treba graditi međusobno poverenje i poštovanje u odnosima među državama.

"Zamolio sam uvaženu ministarku Širli Ajorkor Bočvej da prenese srdačne pozdrave predsedniku Nanu Akufo-Adou, iskrenom prijatelju naše zemlje, čija poseta Srbiji je dala novi zamah našim tradicionalno dobrim odnosima, na koje smo ponosni", naveo je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    12. april 2024 | 12:29

    Zahvalnost ministarki Bočvej za podršku Srbiji pokazuje važnost međunarodne solidarnosti u današnjem svetu.

  • Oliver

    12. april 2024 | 12:37

    Verujem da će predsednik Vučić Srbiju predstaviti u najboljem svetlu!

  • Ana

    12. april 2024 | 12:23

    Zahvalnost ministarki Širli Ajorkor Bočvej na podršci za teritorijalni integritet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA