Vreme čitanja: oko 1 min.

Brnabić se sastala sa generalnim sekretarom Asocijacije karipskih zemalja

V. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednica skupštine istakla je važnost ove Asocijacije kao foruma za unapređenje bilateralnih odnosa Republike Srbije sa državama Kariba

  • 22
ODIHR IZVEŠTAJ BRNABIĆ Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa generalnim sekretarom Asocijacije karipskih zemalja Rodolfom Sabonheom.

Brnabić je Sabonheu poželela dobrodišlicu u našu zemlju i istakla zadovoljstvo što Srbija osnažuje saradnju sa zemljama Kariba u prethodnim godinama.

Obe strane su se složile da ima mnogo potencijala za još intenzivniju razmenu, te izrazile nadu da će se to desiti u narednim godinama, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Predsednica skupštine istakla je važnost ove Asocijacije kao foruma za unapređenje bilateralnih odnosa Republike Srbije sa državama Kariba.

Sabonhe je obavestio predsednicu da se Ministarska konferencija asocijacije karipskih zemalja održava u maju u Surinamu i da se nada se će na njoj biti prisutan i predstavnik Srbije.

Predsednica parlamenta izrazila je zahvalnost Sabonheu na podršci Srbiji za organizaciju specijalizovane izložbe Ekspo 2027. godine. Ona je Sabonheu uputila poziv za promociju karipskih zemalja u Beogradu tokom trajanja te izložbe i dodala da joj je želja da ovaj deo sveta bude predstavljen na najbolji mogući način.

Sabonhe je izjavio da je ta izložba sjajna prilika za predstavljanje svih potencijala karipskih država i najavio da će blisko raditi sa timom na realizaciji tog cilja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    12. april 2024 | 17:08

    Veoma je značajno to što Srbija aktivno radi na unapređenju bilateralnih odnosa ijer to otvara nove perspektive za saradnju

  • Sova

    12. april 2024 | 17:20

    Smatram da će ovaj sastanak doprineti jačanju ekonomske saradnja između Srbije i centralne Amerike.

  • Nemanja

    12. april 2024 | 17:12

    Potrebno nam je još ulaganja i investicije nema predaje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA