Vreme čitanja: oko 1 min.

Brnabić: Vučić smeta Bećiroviću i sličnima jer je mnogo uradio za Srbe i Bošnjake

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić se bori za mir, međusobno uvažavanje i suživot

  • 38
Ana Brnabić Printskrin: Tanjug rs

Predsednica Narodne Skupštine Ana Brnabić ocenila je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić smeta predsedavajućem Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Denisu Bećiroviću i njemu sličnim, jer se na najkonkretniji način bori za mir, međusobno uvažavanje i suživot i da je i za Srbe i za Bošnjake u Srbiji i regionu uradio mnogo.

"Izgradio puteve, domove zdravlja, trenutno je u izgradnji Klinički centar u Novom Pazaru, kao i Omladinski centar. Izgradio je najmoderniji atletski kompleks, jednu od najmodernijih osnovnih škola u Srbiji (u Sjenici), dovodi investitore i podržava lokalnu privredu", napisala je Brnabić na društvenoj mreži Iks komentarišući izjave predsedavajućeg Predsedništva BiH Denisa Bećirovića

koji je izneo mišljenje da predsednik Srbije "ne može nikome da drži lekcije".

Ona je dodala da se u "oštrom odgovoru" Bećirovića predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću "ni pod lupom" ne može naći argument.

"Oštar odgovor je tužnjikav skup uobičajenih floskula i standardnih neistina, uz dodatak ličnog obračuna sa Aleksandrom Vučićem iz vremena kada je imao oko 23 godine. Za razliku od njega, jedini izgovor koji Bećirović ima za to što, osim sejanja mržnje i netrpeljivosti, ništa nije uradio za srpski narod u BiH i Republici Srpskoj, jeste - pa, dobro, ništa nisam uradio ni za Bošnjake. E, zato živi u 1990-im godinama", napisala je Brnabić.

Ona je dodala da je Bećirović ostao da živi u 90-tim godinama prošlog veka, jer iz toga jednostavno, ne želi da izađe.

"Tu se oseća dobro, to mu je sigurna zona. Tu može od jutra do sutra da glumi žrtvu, umesto da nešto zaista i uradi za Bosnu i Hercegovinu, i za sve ljude koji u toj zemlji žive - bili oni Bošnjaci, Srbi ili Hrvati", dodala je Brnabić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zora

    12. april 2024 | 17:26

    Vučić je okrenut izgradnji mira i međusobnom uvažavanju Srba i Bošnjaka.

  • Milovan

    12. april 2024 | 17:28

    Srbija ima najboljeg predsednika u svojoj istoriji

  • Petar

    12. april 2024 | 17:48

    Bećirović ne zna šta priča, i umesto da se suoči s realnošću, priča neosnovane stvari. Umesto napada na Vučića, trebao bi da se pozabavi sobom i zemljom u kojoj živi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA