Vreme čitanja: oko 1 min.

Francuski ambasador: Srbija je za Francusku važan partner koji ima težinu

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Košar je za RTS rekao da poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Parizu imala poruku da je Srbija za Francusku partner koji ima težinu

  • 1
Beogradski festival igre Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar rekao je danas da je Srbija za Francusku važan partner koji ima težinu i ocenio da je važno da dve zemlje zajedno u okviru Evrope jačaju i neguju prijateljstvo, ne samo u kontekstu prošlosti, već i okrenute budućnosti.

Košar je za RTS rekao da poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Parizu imala poruku da je Srbija za Francusku partner koji ima težinu.

Istakao je da se u Parizu pričalo o svim temema, uključujući evrointegracije Srbije.

Istakao je da predsednik Francuske Emanuel Makron ima visoko mišljenje o partnerstvu Francuske i Srbije i da je naročito važno da dve zemlje u ovom trenutku budu zajedno.

"Mislimo da Srbija u Evropi ima svoje mesto i Srbija može svojim potencijalom i resursima da tome da svoj doprinos. Postoje očekivanja i, naravno, Francuska podstiče i ohrabruje Srbiju da nastavi svoje reforme da bi ušla u EU'', rekao je Košar.

Istako je da je Evropska unija na prekretnici i da Srbija mora da iskoristi tu prekretnicu.

"Sa naše strane, sa strane Francuske, mi smo potpuno spremni da ubrzamo put ka proširenju", naglasio je Košar.

Govoreći o rezoluciji o genocidu u Srebrenici, Košar je rekao da njen cilj nije da upire uprstom u bilo koga, već da se izbegne novi sukob u regionu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Savest

    14. april 2024 | 00:53

    Govoreći o rezoluciji o genocidu u Srebrenici, Košar je rekao da njen cilj nije da upire uprstom u bilo koga, već da se izbegne novi sukob u regionu - Onda bi apriori trebali doneti rezoluciju o genocidu nad Srbima u tri prosla rata. Nas ste ubijali svi, otomani, austrougari, nacisti, fasisti, ustase, balisti, arnauti, a sad vi nama lepite etiketu, toboz mira radi.' Istrebili ste nas u vecem delu balkana, ognjista nas prognanih i ubijenih u korov zarastaju a vi nas nazivate genocidnim. Znate li uopste tezinu te reci? Ma sram vas bilo, Bog vas kaznio sve do devetog kolena, a kaznice jer cinite nepravdu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA