≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Advokat Vlajić: Odluka o produženju pritvora Srbinu Srećku Sofronijeviću u narednim satima

T. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Advokat Nebojša Vlajić je rekao da nema osnovane sumnje da je Sofronijević učinio bilo kakvo krivično delo.

  • 0
Kosovo, granica Brnjak, barikade Foto: Tanjug/AP

Osnovni sud u Prištini doneće u narednih nekoliko sati odluku da li će biti produžen pritvor Srbinu Srećku Sofronijeviću iz Zvečana koga je tzv. kosovska policija u subotu uhapsila na administrativnom prelazu Brnjak, izjavio je danas njegov advokat Nebojša Vlajić, nakon što je u tom sudu održana sednica.

Vlajić je rekao da nema osnovane sumnje da je Sofronijević učinio bilo kakvo krivično delo.

"Javni tužilac je obrazložio svoj zahtev i ja sam se kao Srećkov branilac protivio tome i rekao da osnovane sumnje da je učinio bilo koje krivično delo nema i da ne postoji opasnost od bekstva jer je on sve vreme nakon događaja za koji se optužuje živeo u svojoj kući u Zvečanu gde ga niko nije tražio i odakle nije pokušao da pobegne. Potpuno sam siguran da to neće učiniti ni sad", rekao je Vlajić.

"Upravo je u specijalnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini održana sednica za određivanje pritvora koja je zakazana povodom zahteva javnog tužioca da se Srećku Sofronijeviću iz Zvečana odredi pritvor. Javni tužioc je obrazložio svoj zahtev i ja sam se kao Srećkov branilac protivio tome i rekao da osnovane sumnje da je učinio bilo koje krivično delo nema i da ne postoji opasnost od bekstva , jer je on čitavo vreme nakon događaja za koji se optužuje živeo u svojoj kući u Zvečanu gde ga niko nije tražio i odakle nije pokušao da pobegne. Potpuno sam siguran da to neće učiniti ni sad", rekao je Vlajić

On je objasnio da je došlo o promene advokata i da sada on brani Sofronijevića jer je Dejan Vasić od ranije branilac drugog okrivljenog u ovom predmetu.

"Što se tiče razvoja u ovom predmetu, Srećkov jučerašnji branilac Dejan Vasić koji je od ranije branilac drugog okrivljenog u ovom predmetu , pa je nemoguće da po zakonu brani dva okrivljena", rekao je Vlajić.

Petar Petković poseta Srećko Sofronijević Foto: Kancelarija za KiM

Srećko Sofronijević koga su pripadnici specijalnih jedinica tzv. kosovske policije teško ranili 13. oktobra 2021. godine u blizini njegove kuće u Zvečanu kada je od rafalnih paljbi i suzavca pokušao da zaštiti i skloni svoje dete, uhapšen je u subotu zbog navodnog "kršenja ustavnog poretka Kosova".

On se tereti i za navodna dela počinjena 2021. godine: "pokušaj teškog ubistva”, “napad na službeno lice”, “posedovanje i neovlašćeno držanje oružja”, “poziv na otpor” kao i za “učešće u neredima”.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA