Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvatski policajci proterali ministra Đorđa Milićevića iz Jasenovca

E. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policijski službenik, koji se nije predstavio, naredio je da kombi sa ministrom i njegovim saradnicima odmah napusti Jasenovac

  • 6
Đorđe Milićević, Jasenovac Foto: Kabinet ministra bez portfelja

Ministru u Vladi Republike Srbije Đorđu Milićeviću danas je zabranjeno da položi cveće i zapali sveću na spomenik žrtvama ustaškog logora Jasenovac!

Ministar Milićević boravio je u radnoj poseti Srbima u okolini Novske, na njihov poziv. Nakon završenih sastanaka sa predstavnicima Srba iz lokalnog kulturno-umetničkog društva i seoskih mesnih zajednica, ministar se sa saradnicima uputio ka spomen parku u Jasenovcu, kako bi odao poštu Srbima ubijenim u zloglasnom logoru NDH.

Međutim, na samom ulazu u spomen kompleks kombi u kom se nalazio ministar zaustavili su hrvatski policajci koji su ministrovo vozilo okružili sa tri svoja automobila.

Policijski službenik, koji se nije predstavio, naredio je da kombi sa ministrom i njegovim saradnicima odmah napusti Jasenovac.

- Okrenite vozilo i odmah se uputite ka graničnom prelazu Bajakovo, bez zadržavanja na teritoriji Republike Hrvatske – naglasio je ovaj policajac.

Na pitanje ministra zašto mu nije dozvoljeno da kao građanin i kao Srbin poseti Jasenovac i zapali sveću žrtvama ustaša, policajac je odgovorio da "ima naređenje s vrha".

Na pitanje ko je tačno dao to naređenje, policajac je odgovorio da ne zna da li je odluka MUP-a ili Ministarstva spoljnih poslova, kao i da on samo sluša naređenja – a naređenje je jasno: "Srpski ministar ne sme ući u Jasenovac!"

Ministar Milićević je potom izašao iz kombija i tražio da samo napravi fotografiju spomen kompleksa, na šta ga je opkolilo nekoliko policajaca i ponovilo zahtev da uz njihovu pratnju odmah krene put graničnog prelaza sa Srbijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    14. april 2024 | 19:31

    Eto evropske kulture i demokratije...čak i onaj ko ne zna da čita, gledajući samo slike,shvatiće koliko su jadni.Dzaba vam sve uvek ste bili na strani tame i zla,to će vas pratiti i ništa vas neće spasiti

  • Tako i treba

    14. april 2024 | 19:36

    Srbi nemaju kičmu,mole Hrvate da im budu pouzdani partneri...tako i treba,ne dajte nam ni sveću da upalimo kad nemam obraza da podnesemo rezoluciju za genocid u NDH

  • Dejan

    14. april 2024 | 20:02

    E crna nam majka.Šta reći.A mi samo puštajmo njohove da pevaju,da gostuju po emisija.Samo da im se ulizujemo.Kad nepoštujemo svoje.Žalosno tako nam i treba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA