Vreme čitanja: oko 2 min.

Siniša Mali: Poseta Francuskoj pokazala da postoji ogromno poštovanje prema Vučiću i SRB

K. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Naveo je da je tokom posete delegacije Parizu bilo reči i o ekonomskim i o političkim temama i istakao je ekonomsku saradnju dve zemlje

  • 39
Siniša Mali Printskrin: TV Pink

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali ocenio je večeras da je poseta srpske državne delegacije Francuskoj pokazala da postoji ogromno poštovanje prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ali i prema srpskom narodu.

- Videli ste način na koji je dočekan. Videli ste sa kolikim poštovanjem, sa počastima, i to nisu počasti i poštovanje samo njemu direktno kao predsedniku. To važi za ceo srpski narod i to pokazuje takođe koliko je Srbija napredovala - izjavio je Mali.

Gostujući na TV Pink, on je istakao da Vučić "nije imao problem" da odgovori francuskom predsedniku Emanuelu Makronu tokom izjava u Jelisejskoj palati i da mu ukaže na istinitu situaciju na Kosovu i Metohiji.

Naveo je da je tokom posete delegacije Parizu bilo reči i o ekonomskim i o političkim temama i istakao je ekonomsku saradnju dve zemlje.

- Hoću da vas podsetim da francuske kompanije danas u Srbiji zapošljavaju preko 11.000 ljudi. Kada sletite na Beogradski aerodrom (Vansi) vidite i sami koliko se aerodrom promenio. Ove godine ćemo imati 10 miliona putnika koji će proći kroz Beogradski aerodrom. Rastemo, razvijamo se. Beogradski metro gradi francuska kompanija. Imamo strateški interes, ekonomski interes, da što veći broj francuskih kompanija dođe u Srbiju da zaposle naše ljude, da se tako razvijemo, da nam raste BDP - rekao je Mali.

Na vest o dolasku brenda Luj Viton u Srbiju, on je upitao šta ima loše da svetski brend dođe u Beograd.

- Hoćemo da nam ti brendovi dođu u Srbiju. Hoćemo da dođe u Beograd. Hoćemo da pokažemo da se stvarno razvijamo, da idemo napred - rekao je Mali.

Podsetio je da je srpska delegacija razgovaralasa EDF-om, francuskom elektroprivredom, za koju je rekao da je jedna od najvećih kompanija na svetu u oblasti proizvodnje struje, koja je prošle godine imala dobit od 140 milijardi evra.

Istako je da nijednom reči nije bilo govora o skladištenju nuklearnog otpada u Srbiji, kao što nije bilo govora o EPS-u, jer su mnogi, kako kaže Mali, pričali da je delegacija otišli tamo da ga proda.

Dodao je da je razgovarao sa najvećom kompanijom u Francuskoj koja se bavi proizvodnjom letećih taksija i naveo da ih je pozvao da dođu u Beograd, da na EXPO 2027. godine predstave i tu novu tehnologiju.

- I naravno, bilo je razgovora i o tome kako da jačamo našu vojsku, kako da jačamo našu odbrambenu industriju - sumirao je Mali posetu Parizu.

Govoreći o poseti kineskog predsednika Si Đinpinga Srbiji koja će se desiti ove godine, Mali je istakao da je Srbija jedna od samo tri evropske zemlje koje će posetiti Si, što, kako je ocenio, govori o značaju Srbije.

Na pitanje da prokomentariše neslogu opozicije oko izlaska na beogradske izbore, Mali je rekao da svima njima cilj samo da dođu na vlast, dok su im motivi drugačiji, pa je delu opozicije, ocenjuje on, motiv isključivo novac.

Na pitanje da prokomentariše odsustvo podrške opoziciji od strane međunarondih faktora u Srbiji, Mali je rekao da je problem opozicije što ih narod u Srbiji ne želi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    15. april 2024 | 06:17

    Poseta Vucica Francuskoj i onakav doček koji mu je upriličen. Samo govori da je on najznačaniji političar na balkanu.

  • Rada

    15. april 2024 | 06:07

    Gradjani Srbije apsolutno razumeju potrebu za posetu Francuskoj od strane nase zemlje

  • Tea

    15. april 2024 | 05:20

    Francuska nam je prijateljska država koja želi da sarađuje sa Srbijom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA