Vreme čitanja: oko 1 min.

Delegacija Srbije u PS Saveta Evrope glasala protiv nacrta mišljenja o članstvu tzv. Kosova u Savetu Evrope

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istovremeno, za nacrt mišljenja o članstvu tzv. Kosova u Savetu Evrope glasalo je 30 članova Odbora za jednakost i nediskriminaciju

  • 0
Savet Evrope Foto: Shutterstock

Delegacija Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope saopštila je danas da je srpska delegacija u Odboru za pravna pitanja i ljudska prava i Odboru za jednakost i nediskriminaciju glasala protiv nacrta mišljenja o članstvu tzv. Kosova u Savetu Evrope.

"Delegacija Narodne skupštine u PSSE je poručila da su članovi naše delegacije u Odboru Aleksandar Mirković, Dubravka Filipovski i član Odbora sa Kipra Konstantinos Efstatiou glasali protiv", navodi se u saopštenju iz Skupštine Srbije.

Šefica srpske delegacije u PSSE Biljana Pantić Pilja potvrdila je za Tanjug da su, pored Mirkovića, Filipovski i Efstatioua koji su glasali protiv, u Odboru za pravna pitanja 23 člana glasala za, dok je jedan bio uzdržan.

Istovremeno, za nacrt mišljenja o članstvu tzv. Kosova u Savetu Evrope glasalo je 30 članova Odbora za jednakost i nediskriminaciju, četvoro je bilo uzdržano, a dva člana srpske delegacije, Elvira Kovač i Jelena Milošević, glasali su protiv.

Iz PSSE su ranije na društvenoj mreži X objavili da je Odbor za pravna pitanja i ljudska prava "jednoglasno podržao povoljni izveštaj Odbora za politička pitanja i demokratiju i predložio nekoliko amandmana kako bi se rešila ključna pitanja na Kosovu".

Ta objava je, u međuvremenu, izbrisana i objavljena je nova u kojoj piše da je Odbor podržao izveštaj, ali je izostavljena formulacija jednoglasno.

"Odbor je podržao povoljni izveštaj Odbora za politička pitanja i demokratiju i predložio nekoliko amandmana kako bi se rešila ključna pitanja na Kosovu", navodi se u novoj objavi na društvenoj mreži Iks.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA