Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučević: Glasanje u Strazburu još jedan ekser u sanduk međunarodnog prava

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ističe da Srbija, pre svega, ne krši osnovne principe međunarodnog javnog prava i osnovna pravila i standarde koji bi trebali da važe za sve države

  • 27
Miloš Vučević Printskrin: TV B92

Mandatar za sastav nove Vlade Miloš Vučević ocenio je danas da je na glasanju u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) u Strazburu kada je usvojena preporuka da se tzv. Kosovu odobri članstvo u SE viđen nastavak festivala licemerja i još jedan ekser u sanduk međunarodnog prava.

On je tim povodom za RTS-a rekao da je Srbija na istorijskom mestu na kojem je bila uvek, da može svakog da pogleda u oči.

Ističe da Srbija, pre svega, ne krši osnovne principe međunarodnog javnog prava i osnovna pravila i standarde koji bi trebali da važe za sve države.

"Ono što smo juče videli u Strazburu je nastavak tog festivala licemerja i još jedan ekser u mrtvački sanduk međunarodnog javnog prava i svih standarda koje bi trebali da važe", istakao je Vučević.

Dan nakon glasanja u Savetu Evrope Vučević kaže da to nije samo pitanje da li je Kosovo država, jer nije, već nisu ispoštovani ni osnovni principi koje su sami postavio pred Prištinu, od kojih je najvažniji formiranje ZSO.

"To nije pitanje naše percepcije KiM kao koklevke identiteta već su oni sami pogazili ono što su postavili, jer im je to neko tražio telefonom ili mejlom. Srbija će se boriti argumentima, činjenicama, pravom, moralom i verom u sebe, jer ako mi ne verujemo u sebe ne možemo očekivati ni da će drugi", poručio je Vučević.

Kaže da nema mnogo manevarskog prostora ali i da nema povlačenja i predaje.

"To što gaze osnovne norme na kraju će biti njihova bruka, ali ne može trajno da bude zakonito ono što je nezakonito", rekao je Vučević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ceca

    17. april 2024 | 09:08

    Vučevićev komentar o nastavku festivala licemerja u međunarodnim odnosima naglašava važnost očuvanja integriteta međunarodnog prava. Njegova hrabra izjava šalje snažnu poruku odlučnosti Srbije da se suprotstavi nepravdi i da brani svoje pravo na temeljima međunarodnog prava.

  • Ana

    17. april 2024 | 09:11

    Krsenje medjunarodnog prava,u paketu sa obmanama!

  • Züri

    17. april 2024 | 09:46

    Politika Srbije i političari nisu dorasli nivo svetske i Evropske politike,još su u mraku prošlosti i traže neku pravdu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA