Vreme čitanja: oko 1 min.

Popović: Preporuka za članstvo tzv Kosova u Savet Evrope je krah međunarodnog prava

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zaštita ljudskih prava i ostvarivanje vladavine prava potpuno su obesmišljeni pred naletom političkih odluka

  • 6

Činjenica da je Parlamentarna skupština Saveta Evrope usvojila izveštaj izvestioca za tzv. Kosovo u Savetu Evrope Dore Bakojani, u kojem se preporučuje da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope je krah međunarodnog prava, navodi se u saopštenju ministarke pravde Maje Popović.

Ovakav stav Parlamentarneskupštine Saveta Evrope obesmišljava sve principe i standarde na kojima je zasnovan rad Saveta Evrope i brutalno krši međunarodno pravo. Zaštita ljudskih prava i ostvarivanje vladavine prava potpuno su obesmišljeni pred naletom političkih odluka.

Tokom briselskog dijaloga samo je Srbija ispunjavala svoje obaveze, dok tzv. Kosovo nijednu svoju obavezu nije ispunilo, posebno onu koja se odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština. Kurtijev režim je ovakvom odlukom Parlamentarne skupštine Saveta Evropenagrađen za konstantno etničko čišćenje koje se prema Srbima sprovodi na teritoriji Kosova i Metohije.

Republika Srbija će se i dalje boriti za istinu i pravdu i za poštovanje međunarodnog prava jer Kosovo i Metohija su sastavni deo Republike Srbije a to je jedina istina koju nam nikad niko nijednom odlukom ne može osporiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Siki

    17. april 2024 | 11:24

    A nije naš krah .

  • BG 1

    17. april 2024 | 11:26

    Međunarodno pravo nije samo u interesu Srbije nego celog sveta,vaša lokalna politika pripada prošlosti i treba se prilagoditi novonastaloj situaciji.

  • Драган

    17. april 2024 | 12:34

    Живео сам педесет и три године у “Демократској Европи “.Кад су ме ,као искусног стручњака ,позвали да идем и радим у својој струци ,отишао сам , јер ми Титоизам није дозвољавао да радим своју струку по принципима струке .Био сам човек нижег реда ,јер нисам био члан “комунистичке “, односно , ПРОФИТЕРСКЕ партије .Одмах сам схватио да сам ,опет, човек нижег реда , што ми је ,релативно ,било прихватљивије .Економски ниво живота није био лош,радио сам у струци на прихватљивом нивоу ,а посматрао сам свој и живот осталих у тој “ демократској Европи”.Брзо сам видео Да бити Србин у Европи није исто него било ко други .Вратио сам се у Србију ,нажалост , још увек Титоистичку .Мој пород ,са свршеним врхунским школском спремом и успешном праксом се такође вратио.Схватили су , као и ја ,да “демократска Европа” није “ демократска “.Европа то никад није крила,а наша грешка је што нисмо довољно интелигентни да то СХВАТИМО.То је било тако пре много векова ,тако је и данас.Време је да се организујемо и то прихватимо као РЕАЛНО СТАЊЕ ,и да не губимо време да им се удварамо.Европа се одрекла сама од себе.није разумела генијалног ГЕНЕРАЛА ДЕ ГОЛА, кад је у Алжиру (француској колонији ) рекао : “РАЗУМЕО САМ ВАС”!то је била реченица која је јасно рекла ,ДОШАО ЈЕ КРАЈ КОЛОНИЈАЛИЗМУ И МОНОЦЕНТРИЗМУ !Док Европа не среди стање САМА СА СОБОМ, није нам место у Европи, нити ће нас Европа прихватити.Срамота би било бити ЧЛАН ЗАЈЕДНИЦЕ КОЈА НЕ ПОШТУЈЕ САМА СЕБЕ ,НЕ ПОШТУЈЕ СВОЈУ ДАТУ РЕЧ,НЕ ПОШТУЈЕ ПОТПИСАН УГОВОР И КОЈА НЕМА ИСТЕ ЗАКОНЕ И ПРИНЦИПЕ ЗА ЦЕО СВЕТ ,ВЕЋ ПО ДОПАДАЊУ !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA