Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić sa Mekačijem o preporukama za unapređenje izbornog procesa

I. A.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Istakao sam da demokratija, kao proces koji se stalno razvija, uvek ostavlja prostor za poboljšanja na svim poljima od značaja za građane, pa tako i za unapređenje izbornog procesa, kao najvažnije osnove za izražavanje slobodne volje birača", napisao je Vučić

  • 22
Aleksandar Vučić Foto: RTS/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je danas imao otvoren razgovor sa direktorom Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) Mateom Mekačijem o preporukama za unapređenje izbornog procesa.

Vučić je u objavi na Instagramu rekao da je sa Mekačijem, koga je nazvao "dobrim poznavaocem naših prilika koje prati još od 2012. godine", razgovarao o svim aspektima preporuka, kao i o mogućim rešenjima u pojedinim otvorenim pitanjima, čime bi se, kako je naveo "doprinelo atmosferi većeg međusobnog poverenja, ali i veće odgovornosti svih aktera".

"Istakao sam da demokratija, kao proces koji se stalno razvija, uvek ostavlja prostor za poboljšanja na svim poljima od značaja za građane, pa tako i za unapređenje izbornog procesa, kao najvažnije osnove za izražavanje slobodne volje birača", napisao je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Minja

    17. april 2024 | 11:39

    Direktor ODIHRA-a je potvrdio da su izbori u Srbiji bili regularni, samo srpska opozicija tvrdi drugačije.

  • Ivana

    17. april 2024 | 11:48

    Srbija odgovorno pristupa izborima.

  • Darko

    17. april 2024 | 11:53

    Dosta toga je urađeno za unapređenje izbornog procesa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA