Vreme čitanja: oko 1 min.

MUP: Neosnovane tvrdnje o zadržavanju autobusa sa KiM registracijama na granici

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo je pozvalo organe privremenih institucija u Prištini da "ne šire paniku i lažno informišu javnost"

  • 5
Granični prelaz Batrovci, gužva granica Foto: Tanjug/Aleksandra Dražić

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije poručilo je danas da su neosnovane tvrdnje o navodnom zadržavanju autobusa sa registracionim oznakama sa teritorije Kosova i Metohije na graničnom prelazu Batrovci i navelo da policija nije nikoga zadržavala niti sprečavala ulazak i prolazak bilo kom građaninu sa teritorije Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

Ministarstvo je objasnilo da je u toku pojačana kontrola svih putnika na graničnim prelazima i da se vrše bezbednosne provere u cilju veće sigurnosti i bezbednosti građana, što, kako navode, može prouzrokovati duže zadržavanje na samom graničnom prelazu.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom ističe da je svim građanima sa teritorije Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija dozvoljen neometan ulaz i najoštrije odbacuje insinuacije da im je ulaz zabranjen zbog posedovanja dokumenata izdatih od strane privremenih institucija samouprave u Prištini", stoji u saopštenju.

Ministarstvo je pozvalo organe privremenih institucija u Prištini da "ne šire paniku i lažno informišu javnost".

Prištinki mediji objavili su ranije danas da su navodno od sinoć stotine građana KiM blokirano u Srbiji na prelazu sa Hrvatskom i da im se "ne dozvoljava da nastave putovanje". Ministarstva unutrašnjih i spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija poručila su građanima da izbegavaju putovanja kroz Srbiju, takođe pominjući „samovoljno zaustavljanja građana Kosova“.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🇦🇱

    17. april 2024 | 17:39

    Pa ne smiju im nista svakako

  • Züri

    17. april 2024 | 15:29

    To je isto kao i kada se tvrdi da Hrvati mamerno ne puštaju Srpske kamione da izađu.

  • RS

    17. april 2024 | 20:28

    Licno misljenje do daljneg blokirati sve ulaze i izlaze u Srbiju za Albance i. za svakog proteranog Srbina proterati albanca iz Srbije. To je jedini odgovor na teroriste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA