≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ana Brnabić: Prihvaćen zahtev opozicije, svi izbori održaće se zajedno 2. juna

M. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lokalni i beogradski izbori održaće se 2.juna

  • 17
Ana Brnabić Printskrin: Tanjug

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić obratila se javnosti:

- Nakon 17 dana razgovora sa svim poslaničkim grupama, donela sam u konsultacijama sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, odluku da prihvatimo zahtev opozicije grupisane oko Srbija protiv nasilja i novog DSS-a, koji su mi predali tokom razgovora i da raspišemo sve one izbore kojima je vreme padalo za juli i avgust, da ih raspišemo sve zajedno sa beogradskim izborima i da se svi održe 2. juna. Ovo će zahtevati izmenu Zakona o lokalnim izborima u članu 35 i važno je da to uradimo čim pre - rekla je Brnabić.

Ona je rekla da će lokalne izbore raspisati u nedelju.

- Očekujem da taj predlog o izmenama potpiše najveći broj poslanika do sada i da pokažemo jedinstvo u najtežim trenucima za građane - istakla je.

Ona je dodala je i predsednik Vučić istakao da je u ovom trenutku najvažnija stabilnost.

Rekla je i da će biti mnogo onih koji će likovati i tvrditi da su pobedili, i rekla je da je ovo pobeda svih onih koji su pokazali ozbiljnost.

- To će nam omogućiti da se bavimo stvarima koje su od nacionalnog interesa. Ja želim da se zahvalim svima koji su učestvovali u razgovorima. Na momente su bili teški, ali pokazali smo ozbiljnost i da možemo da radimo zajedno. Ja sada očekujem najveću moguću podršku poslanika vlasti i opozicije da zajedno podnesemo izmene i dopune zakona, i da glasamo o tome - navela je Brnabićka.

Ona je rekla da ovo nije dobar presedan, i dodala da je u ovom trenutku situacija u kojoj se nalazi naša zemlja izuzetno teška.

- Pritisci su raznovrsni, kontinuirani, i dolaze sa raznih strana. Nama treba što veća stabilnost i unutrašnje jedinstvo, politička kohezija. Treba svi da prekinemo da se delimo, i da predstavimo ujedinjeni front koji se bori za nacionalne interese. Vreme i energiju za nacionalna pitanja dobijamo na ovaj način - istakla je predsednica Skupštine.

Brnabić se i juče obratila nakon završetka sastanka na kome su predstavnici vlasti i opozicije razgovarali o izbornim uslovima. Parlamentarne stranke vladajuće većine i opozicije sastale su se kako bi govorile o izbornim uslovima i preporukama Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

- Nastavićemo rad na preporukama - dodala je danas Brnabić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA