Vreme čitanja: oko 2 min.

"Vučić se mudro suprotstavio farsi koju je pokušala da izvede Vjosa Osmani": Petković o sednici SB UN

A. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

On je tom prilikom poručio da je predsednik argumentovano branio stavove Srbije.

  • 25
Petar Petkovic Foto: Telegraf

Povodom sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj trenutno Srtbiju predstavlja predsednik Aleksandar Vučić oglasio se direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković. On je tom prilikom poručio da je predsednik argumentovano branio stavove Srbije.

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pred očima čitavog sveta, na sednici Saveta bezbednosti UN, pokazao kako se beskompromisno, istinito, principijelno i argumentovano brane interesi naše jedine i ponosne Srbije i našeg napaćenog srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ali i principi međunarodnog prava i povelje UN.

Istovremeno, predsednik se mudro suprotstavio predstavi i farsi koju je pokušala da izvede Vjosa Osmani, koja ni reč nije rekla o izveštajnom periodu, nastojeći tako da pobegne od teme terora kojem je konstantno izložen srpski narod na KiM. Koliko god se pored Prištine i deo zapadnog sveta trudio da skrene pogled sa patnji srpskog naroda na KiM, da sakrije istinu o Kurtijevim zulumu koji stvara nepodnošljive uslove za ostanak i opstanak srpskog naroda na vekovnim ognjištima, sa ciljem njihovog finalnog etničkog čišćenja, predsednik Vučić ih je porazio snagom argumenata i suočio sa nepobitnom istinom o stradanju mirnog srpskog naroda u srcu Evrope, u 21. veku. Zapadnom licemerju i politici dvostrukih aršina, lažnim garancijama i neispunjenim dogovorima iz Dijaloga, Vučić se danas suprotstavio čeličnom snagom istine.

A istina je da su Srbi na Kosovu i Metohiji žrtve Kurtijeve šovinističke politike i da svedočimo sistematskom progonu srpskog naroda koji samo želi da bude svoj na svome. Njihov gromoglasni glas danas je bio predsednik Vučić koji nije zaboravio ni Srećka Sofronijevića, ni braću Stojanović, ni mučki stradale žeteoce, ni ubistvo srpske dece u Goraždevcu, ni Pogrom, uništene srpske svetinje, spaljene kuće… Malo je lidera u istoriji imala Srbija koji su bili spremni da žrtvuju i svoju budućnost i političku i ličnu sudbinu kako bi zaštitili sopstveni narod im Aleksandar Vučić se današnjiim govorom uspisao u istorijsku knjigu lidera i tek će se u vremenu pred nama pokazati snaga njegovih vizionarskih poruka koje je predočio, a koje mnogi danas ne vide jasno zaslepljeni zastupanjem Prištine - pisalo je u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ksenija

    22. april 2024 | 20:17

    Vučić je na sednici SB UN branio interese Srbije.Svaka mu čast.

  • Tejica

    22. april 2024 | 20:52

    Mnogo smo ponosni na Vucica i njegov govor .

  • Tanja

    22. april 2024 | 20:22

    Vučić je pokazao svima kako se brani Srbija, KiM i srpski narod. Borba je teška, ali pravda i istina su na strani naše države.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA