Vreme čitanja: oko 1 min.

Njenu sliku pokazao je Vučić na SB UN: Paralizovanu Maricu Mirić Albanci silovali i ubili pred majkom

A. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Marica je bila paralizovana, a o njoj se starala njena majka, koja nakon povlačenja srpske vojske i policije sa ovih teritorija na Kosovu, nije htela da napusti rodno mesto.

  • 38
Sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/STR

Danas je održana sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, a na nju je Vjosa Osmani dovela silovane žene na sednicu da svedoče o navodnim srpskim zločinima. Nakon tog poteza Vjose Osmani predsednik Aleksandar Vučić je pokazao slike Marice Mirić koja je 1999. godine silovana i ubijena i istakao je da je ona samo jedna od mnogih žrtava srpske nacionalnosti koje su stradale od strane Albanaca.

O Marici Mirić ne zna se mnogo, a njena priča koja se danas pojavila u javnosti potreska je mnoge.

Porodica Mirić bila je jedna od uglednijih porodica u Belom Polju, kraj Peći. Oni su imali samo jednu ćerku Maricu, koja je uprkos bolesti bila odličan student ekonomije. Marica je bila paralizovana, a o njoj se starala njena majka, koja nakon povlačenja srpske vojske i policije sa ovih teritorija na Kosovu, nije htela da napusti rodno mesto.

Jednog dana u njihovu kuću upali su pripadnici OVK i pred majkom su silovali paralizovanu ćerku, nakon čega su je i zaklali. Majka Marice Mirić čudom je uspela da pobegne nakon ovog zverskog napada. Stigla je do Pećke patrijaršije, gde je ispričala muku koja ju je snašla.

Marica, koja je u trenutku smrti imala samo 36 godina, nije mogla biti sahranjena u Belom Polju zbog rata koji je tamo besneo, te ju je mitropolit cnogorsko-primorski Amfilohije Radović sahranio na groblju u dvorištu Pećske patrijaršije.

Mitropolit je bio i prvi koji je video Maricu ubijenu. On je stigao u njenu porodičnu kuću, a tamo ga je dočekao jeziv prizor. Devojka je ležala na krevetu gola i zaklana, nakon čega ju je mitropolit pokrio čaršavom uz reči "mučenica Božija", pisalo je u postu na društvenoj mreži fejsbuk.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ras

    22. april 2024 | 22:18

    Zveri se nalaze i medju ljude. Ovo je gore nego zversko delo.

  • Petar

    22. april 2024 | 22:23

    Vucic iznosi istinu pred predstavnicima najvecih svetskih sila iako im se to ne svidja

  • Dragan

    22. april 2024 | 22:56

    Srbija nikada neće zaboraviti svoje žrtve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA