Kalanović: U Vladi konsenzus o svim važnim pitanjima

Postoji potpuna saglasnost stranaka u Vladi Srbije o važnim pitanjima kao što su ekonomske reforme, borba protiv korupcije i kriminala, dalji put ka EU, kaže ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu

  • 0

U Vladi Srbije postoji pun konsenzus o svim važnim pitanjima, izjavila je ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu i član Predsedništva URS Verica Kalanović i najavila da će prioriteti u njenom resoru u narednoj godini biti veliki regionalni putni pravci.

- Ako vam kažem da smo sve odluke doneli jednoglasno i da smo sve odluke doneli u vladi, onda vam je to dovoljan dokaz da ova vlada funkcioniše dobro. I zaista funkcioniše kao tim - istakla je Kalanović.

Oko svih važnih pitanja, kako ističe, postoji potpuna saglasnost stranaka u vladi, a među tim pitanjima su dalje ekonomske reforme, borba protiv korupcije i kriminala, dalji put ka EU...

- Mi imamo svoja mišljenja... Na kraju, ova vlada je sastavljena od predsednika stranaka koji imaju veliki autoritet i uporište u biračkom telu, tako da ne mogu u horu da ponavljaju unapred napisane rečenice, ali nema tog senzacionalizma o kom svakog dana čitam u novinama - navela je Kalanović.

Ukazujući da je preduslov daljeg evropskog puta i bržeg ekonomskog razvoja da se država izbori protiv korupcije i kriminala, Kalanović je naglasila da pred zakonom ne sme biti zaštićenih, bez obzira na kom se mestu i funkciji nalazili ili kojoj stranci pripadali.

- Ne vidim da u ovom trenutku radimo nešto drugo u odnosu na sve vlade u svetu i zemlje u okruženju koje se bore protiv korupcije. Ne smeju pare iz budžeta i pare za razvoj zemlje da se oduzimaju narodu. Zato svim srcem podržavam borbu protiv korupcije i ne razumem one koji su do juče bili na vlasti, a koji sada govore o političkom progonu - navela je Kalanović.

Ona smatra da političari koji su umešani u nedozvoljene poslove i korupciju ne treba da imaju nikakvu vrstu zaštite, naprotiv, to što su političari samo pojačava njihovu odgovornost.

Kalanović ističe da je, imajući u vidu zatečeno stanje, zadovoljna dosadašnjim potezima vlade, u prvih 100 dana od njenog formiranja - 4. novembra.

Govoreći o prioritetima resora u 2013. godini, ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu najavljuje da će to biti "stvaranje svih uslova i početak realizacije velikih regionalnih putnih pravaca".

- Jako dobro znamo da su investicije i konkurentnost proizvoda vezani za infrastrukturne projekte i puteve. To jeste prioritet ovog ministarstva i do kraja godine i u narednim godinama - poručila je Kalanović.

Prema njenim rečima, tako će do kraja 2013. godine biti završen auto-put Kragujevac-Batočina, započeta izgradnja auto-puta Pojate-Preljina, a planira se i početak izgradnje auto-puta od Novog Sada do Republike Srpske.

Među prioritetima su i rekonstrukcija puta od Svrljiga do Kalne preko Jabučkog ravništva na Staroj planini, rekonstrukcija puta od Novog Pazara preko Sjenice do Aljinovića...

Ministarka je najavila da će u narednom periodu biti potpisan ugovor o finansiranju i izgradnji puta Pojate-Preljina.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA