Vreme čitanja: oko 2 min.

Dragoljub Malović istakao da nema većeg prijatelja od Srbije Crnoj Gori: Apel na Spajića da povuče reč

M. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Kao predsednik Vlade Crne Gore nemojte vjerovati da su vam Nemačka, Velika Britanija ili Amerika naklonjeniji od Srbije"

  • 6
Crna Gora, Montenegro zastava Foto: Shutterstock/Kichigin

Crnogorski nacionalni savjet traži od Spajića da odustane od podrške lažnoj rezoluciji: Sledite put kralja Nikole, Crna Gora nema većih prijatelja od Srbije. Crnogorski nacionalni savjet traži od predsednika Vlade Crne Gore Milojka Spajića da odustane od podrške antisrpskoj rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici. To od njega očekuje crnogorski narod. To od njega očekuju kosovski i mojkovački junaci, njihovi potomci, i potomci njihovih potomaka.

Prenosimo u celosti saopštenje za javnost kojim se obratio Dragoljub Malović, presednik Crnogorskog nacionalnog saveta.

"Poštovani gospodine Spajiću, podsetiću vas da je isključiva dužnost predsednika Vlade Crne Gore da se stara o interesima sopstvenog naroda, nikako da ispunjava interese drugih država. Podsetiću vas i da Crna Gora i crnogorski narod nemaju većih prijatelja, niti boljih saveznika od bratskog srpskog naroda i bratske Srbije.

To dokazuje 1.400 godina zajedničke istorije na Balknu. Zajedničkih bitaka i uzajamne podrške. Jesmo li 28. juna 1389. bili na Kosovu zajedno? Postoji li išta u crnogorskoj etici, a da nije vezano za vidovdansku etiku i Kosovski boj? Ako ne znate odgovor, pročitajte ponovo "Gorski vijenac". Tamo se nalaze odgovori na sve vaše nedoumice i pogrešne procjene. Da bismo se bolje razumjeli, citiraću vam riječi velikog kralja Nikole, koje je izgovorio 1916. godine, u najtežim danima Prvog svjetskog rata, kada se Crna Gora nalazila pred mnogo težim izborom od ovog u kom se nalazi danas.

Zar mi, najmanji u društvu naroda, tako slavni i tako ponosni, da se mirimo sa tlačiteljima Srbije, sa dušmanima Rusije?! Đe su ni bogatstva?! Nemamo bogatih polja, nemamo zemaljskih blaga, nemamo ništa što se dade očima obuhvatiti i rukama dohvatiti. Imamo čast i slavu. Lišimo li se toga, sve smo izgubili. Kralj junaka je u odsudnom trenutku za čovječanstvo, odlučivao hoće li izabrati obraz i rat, ili licemjerni mir. On se odlučio da je čast vrednost iznad svih drugih interesa. Vaš izbor je kudikamo mnogo lakši i jednostavniji. Ne treba velika hrabrost da se u miru izabere čast, prijateljstvo i mudrost. U Srebrenici se nije desio genocid. To tvrde najveći svetski stručnjaci za holokaust i genocid.

Poštovani gospodine Spajiću, kao privatno lice možete misliti šta god želite, ali kao predsednik Vlade Crne Gore nemojte vjerovati da su vam Nemačka, Velika Britanija ili Amerika naklonjeniji od Srbije. U interesu Crne Gore, i budućih pokolenja, odustanite od stupanja na stazu licemerja. Izaberite čast i obraz, kao što su to činile generacije Crnogograca prije vas i odbijte da podržite rezoluciju o navodnom genocidu u Srebrenici!", saopštio je Dragoljub Malović, presednik Crnogorskog nacionalnog saveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MNE

    30. april 2024 | 16:54

    Nemamo mi nikakvu "zajedničku" istoriju! Nije Crna Gora bila pod Turcima V vjekova nego Srbija!

  • Mevlida spajic

    30. april 2024 | 18:37

    Nije pravoslavka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA