≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osmoro srpskih logoraša svedočilo u Njujorku na panelu o strahotama rata: Žrtve su ravnopravne

K. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Među govornicima su bile sestre Dušanka i Svetlana Stanić, koje su imale osam i šest godina kada su bile zatočene u muslimanskom koncentracionom logoru za Srbe

  • 2
Aleksandar Vučić Ujedinjene nacije obraćanje Foto: Tanjug/STR/bg

Osam srpskih logoraša danas je pred više desetina zemalja članica UN govorilo u sedištu ove organizacije u Njujorku na panelu pod nazivom "Jednaka pravda za sve žrve rata u BiH - jedini put ka pomirenju" na kojem su istakli da su i Srbi bili žrtve rata u BiH, a njihovo svedočenje na Ist Riveru organizovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Među govornicima su bile sestre Dušanka i Svetlana Stanić, koje su imale osam i šest godina kada su bile zatočene u muslimanskom koncentracionom logoru za Srbe, prenele su Novosti.

Govorili su i Radenko Ubiparipović, Rajko Draganić, Dušan Magazin, Mladen Kuljanac, Željko Živak i Dijana Jovanović.

Oni su pokazali da nema hijararhije među žrtvama, odnosno, da su žrtve ravnopravne i da odgovornost za počinjene zločine pripada svima, odnosno da svi koji su krivi za počinjenje zločine moraju biti pozvani na odgovornost i da je to jedini put da se dođe do pomirenja.

Predsednik Vučić organizovao je prvi put da u sedištu UN svedoče srpske žrtve rata u BiH i ispričaju svoju priču.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Апокалипса

    1. maj 2024 | 03:27

    Међу жртвама не би смело да буде хијерархије. Нарочито не у Светској организацији. Јер то је онда срамота за ту институцију. И управо је неопходно да се УН суоче са својом мрачним прошлошћу јер су саме под притиском појединих земаља и лобија на Западу креирале хијерархију жртава на лажи о геноциду у Сребреници. И уплеле се у рушење БиХ као државе. Уплеле се у рушење Дејтонског споразума. И обмањивање светске јавности да је цео један народ и ентитет крив за целокупан грађански рат у бившој Југославији. А све у циљу успостављања неког новог поретка у коме војне алијансе одређују и ко је крив и ко је невин. Ко јесте а ко није држава.А најбољи светски експерти, чак и последњи ловци на нацисте су потврдили да геноцида у Сребреници није било. И то научно доказали, не умањујући тежину злочина, не понижавајући ниједну етничку групу нити жртве. Е тако треба да функционише правда. И функционисаће. У то сам сигурна.

  • Bravo

    1. maj 2024 | 10:32

    Trebalo je to ranije raditi tako nazad vratiti I ustaske pokolj, I siptarski teroriste, I zutu kucu, I svabe I nato fasiste koji su nas bombardovali I potrovali treba svet da to zna pa I amerikanici I svabe koji se prave ludi da nista ne znaju a svabo kaze ode ti daleko kad sam spomenuo drugi svetski rat oni hoce da se to zaboravi ni sada nisu nista bolji seme im se zatrlo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA