≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić: Nemci vode brutalnu kampanju za ulazak Kosova u Savet Evrope, ali mi ćemo se boriti

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pre neku godinu niko nije smeo da kaže da mislimo drugačije

  • 28
Dragan Stojković Piksi, Aleksandar Vučić Printskrin: Youtube/Tanjug News Agency official

Nemci vode brutalnu kampanju za ulazak Kosova u Savet Evrope. Teško je tome se suprotstaviti, rekao je predsednik Aleksandar Vučić i dodao:

- Imaće između 29 i 32 glasa, a 31 im je potrebna većina, tako da je sve na ivici. Mali smo mi, ali naše je da se borimo. I borićemo se - poručio je predsednik Vučić.

- Pre neku godinu niko nije smeo da kaže da mislimo drugačije. Sad sam ponosan jer kažemo - dodao je.

Ispričao je i da neće biti postignut dogovor o ukidanju dinara, jer to je protivpravna odluka Prištine i mi nećemo učestvovati u nečemu što je protivpravno.

- Naše je da omogućimo ljudima prime plate i penzije.

Predsednik se ranije danas osvrnuo na glasanje da Kosovo uđe u Savet Evrope, kao i na rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

- Najverovatnije će 13. da zakažu glasanje, a najverovatnije će Savet Evrope doneti odluku 17. maja. Etabliraće rezoluciju 9. maja - rekao je Vučić.

Takođe, predsednik je naveo i da se najdominatnije svetske sile zalažu za rezoluciju o genocidu u Srebrenici na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, ali da će se Srbija tome suprotstaviti, kako je rekao, snažnije nego što misle.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    1. maj 2024 | 11:07

    Vučić jasno komunicira spremnost Srbije da se bori za svoj integritet i neće dozvoliti da bude ponižena ili narušena njena suverenost.

  • ana

    1. maj 2024 | 11:05

    Napadi na Srbiju u međunarodnim institucijama zahtevaju odlučan odgovor, a predsednik Vučić jasno stavlja do znanja da će se boriti za interese zemlje

  • ana

    1. maj 2024 | 11:06

    Ističući napade na Srbiju, predsednik Vučić pokazuje odlučnost da se odupre spoljnim pritiscima i da se bori za suverenitet zemlje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA