Vreme čitanja: oko 1 min.

Više javno tužilaštvo reagovalo zbog sramnih izjava u Zagrebu: Srbi se lažno optužuju za genocid

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako navodi VJS, na snimku se čuju izjave autora i drugih učesnika skupa u kojim se Srbi lažno optužuju za genocid nad Hrvatima tokom Drugog svetskog rata i kasnije

  • 16

Povodom snimka sa skupa u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu iz 2022. godine, na kojem je predstavljena knjiga "Homogena Srbija 1941." autora Stjepana Loze, a koji je objavljen na društvenim mrežama, Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet zbog krivičnog dela Izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti iz člana 317. Krivičnog zakonika.

Na sminku se mogu čuti izjave autora i drugih učesnika skupa, u kojima se zamenom teza i izvrtanjem istorijskih činjenica Srbi lažno optužuju za genocid nad Hrvatima tokom Drugog svetskog rata i kasnije.

Više javno tužilaštvo u Beogradu će preduzeti sve mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi utvrdilo sve sporne činjenice i postojanje elemenata bića krivičnog dela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zora

    4. maj 2024 | 13:23

    Dobro je da tužilaštvo reaguje. Ne smemo dozvoliti da se plasiraju ovakve laži o nama.

  • Mihailović

    4. maj 2024 | 14:03

    U Hrvatskoj kao i u Nemačkoj unuci svojih voljenih deda ustaša i nacista sada pakuju Srbima da su genocidan narod, a zapravo Srbi su najveća žrtva nekoliko genocida od Ustaša i Nacista...

  • Valentina

    4. maj 2024 | 13:41

    Pa ovo je necuveno na osnovu cega nas optužuju za genocid? sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA