Vreme čitanja: oko 1 min.

Intervju predsednika Srbije za kinesku televiziju gledalo 300 miliona ljudi

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obavljamo velike pripreme za EKSPO. Kada upravljate zemljom imate visoke ciljeve, izjavio je Vučić.

  • 39
Intervju predsednika Vučića Foto: CCTV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je dao intervju za kinesku TV stanicu CCTV, a gledalo ga je, kako se procenjuje, oko 300 miliona ljudi.

Vučić je u intervjuu istakao je da Srbija može i treba da nauči, kako je naveo, "na hiljade stvari od svojih kineskih prijatelja", prenose Večernje novosti.

- Obavljamo velike pripreme za EKSPO. Kada upravljate zemljom imate visoke ciljeve. Uvek morate na prvo mesto da stavite nove ciljeve. Ako bismo to ostvarili, najbolji mogući partner za to do sada je uvek bila, i biće, Narodna Republika Kina. To je i predsednik Si, jer uvek drži svoju reč. Vidim ga kao običnog, skromnog čoveka, kada on nešto obeća, to i ispuni. Ne mogu vam reći da li imamo veće radove u železničkog sektoru, sveukupnoj infrastrukturi ili industrijskom sektoru, ekonomiji, turizmu, kulturi, ali svakako da postoji na hiljade stvari koje možemo i moramo da učimo od naših kineskih prijatelja - rekao je Vučić za "High-End Interviews".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    6. maj 2024 | 12:46

    Veliku podrsku i popularnost Aleksandar Vucic i Srbija imaju u Kini

  • Daca

    6. maj 2024 | 12:55

    Želimo da unapredimo ekonomske odnose sa Kinom!

  • Daca

    6. maj 2024 | 12:53

    Kinezi postaju sve značajniji investitori u Srbiji. Imaju novac, poštuju rokove. Naša iskustva sa njima su odlična. Vučić ne bira poreklo invisticija , svejedno mu je da li su od Arapa, Kineza, Nemaca. bitno je da se ulaže i stvaraju uslovi za zapošljavanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA