Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin čestitao Dan pobede nad fašizmom

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Srećan praznik svim slobodnim narodima", poručio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin

  • 7
Skupština Srbije Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin čestitao Dan pobede nad fašizmom rekavši da:" Srbima mesto u antihitlerovskoj koaliciji niko nije poklonio i zato je 9. maj u Srbiji Dan pobede".

"Imena država i vojski su se menjali, ali Srbi nisu. Ne menjamo istoriju, ne menjamo uverenja, ne menjamo ime praznika. Bili smo i ostali antifašisti, jedini narod u čitavoj Evropi koji nije poslao ni jednog vojnika pod Staljingrad. Srbima mesto u antihitlerovskoj koaliciji niko nije poklonio i zato je 9. maj u Srbiji Dan pobede nad fašizmom i mi ga slavimo kao Dan pobede, naše pobede. Srećan praznik svim slobodnim narodima", poručio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Resava 88

    9. maj 2024 | 09:24

    Slava svim komunistima i partizanima koji su jedini bili protiv fašizma i oformili NOVJ,dali svoje živote ali im se to osporava.SLAVA IM.

  • Bolje da

    9. maj 2024 | 09:17

    ..se nismo borili protiv fasizma, ćopavac i čerčil nas uveli u rat i ćopavac nas poturio pavelicu da nas unistava a da smo ostali u Trojnom paktu, Srbija bi bila dominantna u regionu i ne bi nastala NDH i ne bi nam se desio Jasenovac. A sada ovi minusari recite koja drzava sto iz okruzenja je bila uz fasiste i kako im je sada? Sve zemlja su bile HR, H, BG, RO i svi bolje sada zive od nas antifasista.

  • D WELLE

    9. maj 2024 | 09:10

    Ko se u Srbiji borio i ginuo protiv fašista niko ne kaže ništa sem da su Rusi to radili,slava svim poginulim borcima NOVJ i partizanima u toj borbi,SLAVA IM.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA