Vreme čitanja: oko 1 min.

Sastanak potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina i jerusalimskog patrijarha Teofila III

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin izrazio je ličnu zahvalnost Njegovoj Svetosti za iskazanu hrabrost i čvrstu doslednost

  • 3
Aleksandar Vulin Foto Pokret socijalista

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin obavio je danas telefonski razgovor sa Njegovom Svetošću patrijarhom jerusalimskim Teofilom III u kome je patrijarh jerusalimski poručio da su Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije i srpski Jerusalim i da jerusalimska patrijaršija ne podržava članstvo Kosova u Savet Evrope, te da je jerusalimska patrijaršija nezavisna, da ima svoje stavove i poglede.

Njegova Svetost patrijarh jerusalimski Teofil III istakao je prilikom razgovora sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom da jerusalimska patrijaršija čvrsto podržava teritorijalni integritet Srbije. Patrijarh jerusalimski Teofil III je posebno naglasio da jerusalimska patrijaršija ne podržava članstvo lažne države Kosovo u Savet Evrope.

Patrijarh jerusalimski zamolio je potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina da srpskom narodu na Kosovu i Metohiji prenese puno pozdrava uz konstataciju da su Kosovo i Metohija srce Srbije i srpski Jerusalim.

Njegova Svetost je uputila pozdrave srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću, uz želje za dalji napredak Srbije.

Patrijarh jerusalimski Teofil III istakao je da su srpski i grčki narod, bratski, pravoslavni narodi i da snagu srpskog i grčkog prijateljstva niko i ništa ne može uništiti.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je prilikom razgovora sa Njegovom Svetošću da Srbija visoko ceni stav uvaženog patrijarha jerusalimskog da su Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin izrazio je ličnu zahvalnost Njegovoj Svetosti za iskazanu hrabrost i čvrstu doslednost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mira

    10. maj 2024 | 15:03

    VremeJe da se penzionises.

  • Map

    10. maj 2024 | 15:03

    Mirin ucenik

  • Treba reci realno

    10. maj 2024 | 16:09

    Ameri ga penzionisali ,stop za bilo koju funkciju. Sad je na mrvicama i ceka neko bolje sutra za njega, zalosno je sto je toliki "Rusofil i Kinezofil" a ovi mu udarili zabranu u rodjenoj zemlji ne sme da bude ministar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA