Vreme čitanja: oko 2 min.

Kancelarija za KiM: Miletić uhapšen uprkos garancijama EU i SAD iz decembra 2022.

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kancelarija: Miletić uhapšen uprkos garancijama EU i SAD iz decembra 2022.

  • 2
Kancelarija za KiM Kosovo  i Metohiju logo Foto: Vlada RS

Kancelarija za KiM saopštila je da je Slobodan Miletić iz Zvečana priveden danas na administrativnom prelazu Jarinje i određeno mu je zadržavanje, pod izgovorom da je učestvovao u protestima Srba na severu KiM i barikadama, uprkos čvrstim garancijama EU i SAD od 28. decembra 2022. godine da neće biti progona i odmazde nad Srbima, zbog toga što su izražavali svoje nezadovoljstvo usled Kurtijeve okupacije severa KiM.

Nakon Srećka Sofronijevića i Miletić je priveden kao žrtva izneverenih i praznih obećanja međunarodne zajednice koja danas reč nije rekla o hapšenju još jednog Srbina, dok su za nedavno rutinsko kratko zadržavanje u centralnoj Srbiji jednog kosovskog Albanca, vršili sve moguće diplomatske i medijske pritiske na Beograd i utrkivali se u rečima osude, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Jasno je da za njih srpske rane ne postoje, kao ni odgovorni za ranjavanje Dragiše Galjka, Milana Jovanovića, braće Stojanović iz Gotovuše i mnogih drugih nevinih Srba, dodaje se u saopštenju.

''Više desetina Srba sa Kosova i Metohije je potpuno proizvoljno i bez ikakvog osnova uhapšeno nakon što je Aljbin Kurti došao na čelo privremenih institucija samouprave u Prištini, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju je i ovom prilikom uhapšenom obezbedila advokata'', navode iz Kancelarije.

Sprovođenje pravnog nasilja nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji deo je, kako ističu iz Kancelarije za KiM, šire kampanje nasilja koja za cilj ima da što više Srba primora na napuštanje naše južne pokrajine, a iza svega stoji zločinačka namera i plan postepenog etničkog čišćenja.

''Kosovo i Metohija je jedini deo Evrope u kojem je sasvim uobičajeno mesecima i bez optužnice i dokaza držati u kazamatu političke zatvorenike, i oni koji promovišu sliku samoproglašenog „Kosova“ kao šampiona demokratije moraju da objasne i ovaj fenomen. Pritisci na srpski narod na Kosovu i Metohiji rastu iz dana u dan, i bojimo se da će u nedeljama i mesecima pred nama, zbog dnevnopolitičkih interesa Aljbina Kurtija, nastaviti da se intenziviraju i eskaliraju'', navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Petar Petković pokazao da je Bojan brutalno ubijen dok je nemoćan ležao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • G 7

    11. maj 2024 | 07:39

    Tako se kažnjavaju nelojalni građani otadžbine.

  • Žika

    11. maj 2024 | 11:12

    Kakve bre garancije... Tukli kforovce... Da nećemo garancije i za Radojlića. Stradaše na pravdi boga naši ljudi, a on zaštićen!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA