Vreme čitanja: oko 2 min.

Brnabić: Izmene Zakona o biračkom spisku neozbiljne, donete zarad višeg cilja

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Brnabić je ocenila da će građani na izborima 2. juna prepoznati one stranke koje imaju plan program i koje su posvećene nacionalnim interesima i za njih glasati.

  • 28
GO SNS Beogradski izbori Foto: Tanjug/Marko Đoković

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da smatra da su izmene i dopune Zakona o jedinstvenom biračkom spisku izuzetno neodgovorne i neozbiljne, ali da su usvojene zbog višeg cilja - unutrašnje stabilnosti, dijaloga sa opozicijom, ali i da Srbija na dođe u situaciju da 3. juna nakon izbora opozicija ponovo traži alibi za svoj neuspeh.

Brnabić je na TV Prva komentarišući tvrdnje nekih opozicionih poslanika da je donošenjem ovog zakona vladajuća koalicija priznala da je bilo prekrajanja izborne volje na izborima 17. decembra dodala da to nije tačno i da je cilj potpuno suprotan, prenosi Tanjug.

"Mi smo pokazali svima da nije ni bilo nikakve krađe. Ovo upravo pokazuje da mi nemamo šta da krijemo, da nije bilo bilo kakve krađe, da nije bilo bilo nikakvih fantomskih glasača", rekla je Brnabić.

Komentarišući inicijativu "Ferka" koja je usmerena ka pokretanju postupka odlučivanja o povredi Ustava od strane predsednika Republike Aleksandra Vučića zbog korišćenje imena predsednika u nazivima izbornih lista, Brnabić je rekla da je i su i EU političari na vlasti podržavali lokalne liste.

"Da, u svakoj zemlji EU to imate. Imate Makrona (predsednika Francuske Emanuela) koji podržava lokalne liste, imali ste (nekadašnja kancelarka Nemačke Angela) Merkel koja je podržavala lokalne liste, (ministarka spoljnih poslova Nemačke) Analenu Berbok, (kancelar Nemačke) Olafa Šolca... A šta je bilo kada je Boris Tadić dao svoje ime za Grad Beograd? Onda nije bila "Ferke"? Nego oni znaju da ne mogu da pobede Aleksandra Vučića, da ne mogu da pobede ni njegovo ime i to opet pokazuje njihov karakter", rekla je Brnabić.

Brnabić je ocenila da je za SNS sreća što lista nosi ime po predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću jer ljudi znaju kojim se principima i vrednostima on vodi i dodala da to smeta opoziciji.

"Sama ta činjenica daje nam veliku prednost. Nekad pomislim da bi oni u stvari da se njihova lista zove Aleksandar Vučić samo da bi uspeli da dođu na vlast", rekla je Brnabić.

Brnabić je ocenila da će građani na izborima 2. juna prepoznati one stranke koje imaju plan program i koje su posvećene nacionalnim interesima i za njih glasati.

"Ja verujem da će građani 2. juna glasati za rezultate, za viziju, za plan i program, za posvećenost. I pre svega za posvećenost nacionalnim interesima i nacionalnim ciljevima. Mi u ovom trenutku imamo kampanju koja je malo vidljiva i koja je niskog intenziteta. Zbog različitih nacionalnih pitanja mi ne možemo dovoljno da se posvetimo ovoj kampanji, posebno predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić", rekla je Brnabić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    11. maj 2024 | 10:27

    Kod aktuelne vlasti demokratski proces je skroz ispravan, uvek spremni da saslusaju sve i da rade na poboljsanju izbornog procesa

  • CECA

    11. maj 2024 | 11:05

    Podržavam Brnabićevu uverenost da će građani prepoznati stranke koje su posvećene nacionalnim interesima.

  • vasa

    11. maj 2024 | 11:04

    Od opozicije se ovaj narod svega naslusao, ali realnosti nikako, ne znaju ni sami sta zele i sta zahtevaju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA