Vreme čitanja: oko 3 min.

Šapić: Važno je da u ovom trenutku sačuvamo državno jedinstvo i branimo nacionalne interese

E. T.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Uvek ću braniti svoju kuću, svoju porodicu i prijatelje jer onaj koji nije spreman da ih brani taj sutra nije spreman da brani ni svoj narod

  • 5
Aleksandar Šapič Foto: Beoinfo

Izuzetno je važno da danas, u teškom trenutku za srpski narod, sačuvamo državno jedinstvo, kako bismo odbranili naše nacionalne interese, ali i da budemo tolerantni, što ne znači da budemo nedosledni i dozvoljavamo anarhiju i da se pred njom povlačimo, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić gostujući na TV Informer.

On je ponovio da su predstojeći izbori daleko iznad lokalnih te da su pored važnosti lokalnog karaktera izuzetno važni i sa nacionalnog aspekta jer u momentu u kome se nalazi Srbija, a i ceo svet, jako je važno kakvu ćemo gradsku vlast da imamo.

– To znači da li ćemo da imamo vlast koja će da stane iza nacionalne državne politike, politike ujedinjenja svih koji će braniti nacionalne interese. Jer ukoliko ne budemo uspeli da se izvučemo iz ove situacije u kojoj se nalazimo, ili barem da što dostojanstvenije kroz nju prođemo, rizikujemo da nam se zakači jedan teg oko vrata koji, pitanje je da li će generacije nakon nas moći da skinu i da li će im biti omogućeno da razvijaju našu zemlju u pravcu koji žele – rekao je Šapić.

On je naglasio da će, ukoliko bude dobio poverenje da vodi Grad i u narednom periodu, biti gradonačelnik svih Beograđana i štititi njihov interes bez obzira na političko opredeljenje, naciju i veru.

On je, govoreći o incidentu na Savskom keju kada mu nisu dozvolili da odgovori na pitanja pre svega građana, a onda i novinara, rekao da je bio maksimalno tolerantan i da nije ni ton povisio te da je reagovao tek kada mu nisu dozvolili da se slobodno kreće.

– Uvek ću braniti svoju kuću, svoju porodicu i prijatelje jer onaj koji nije spreman da ih brani taj sutra nije spreman da brani ni svoj narod. Kao što ću stati u odbranu svakog ko pripada mom narodu, mom gradu i ko je na bilo koji način ugrožen jer to je pre svega ljudski, hrišćanski, zatim je srpski i na kraju je muški – istakao je Šapić.

Važno da se uvek kaže istina i sa tom istinom neka me prihvati onaj ko želi, onaj ko ne želi to je njegovo pravo, rekao je Šapić.

– Nikada nikog nisam prvi napao i uvek nastojim da se ponašam maksimalno pristojno i civilizovano. Zato još jednom apelujem na to da se svaka vrsta političke borbe, opozicione borbe i razmimoilaženja u mišljenju ne svodi na ovakve situacije, jer batina ima dva kraja i kada nekoga napadate morate da budete spremni da će taj neko i da se brani. Naravno da mi koji se nalazimo na odgovornim mestima moramo da imamo mnogo viši prag tolerancije, ja mislim da sam ja to i pokazao, ali za sve postoji granica, a ona je u ovom trenutku bila pređena – rekao je Šapić dodajući da ovakva situacija ne bi bila moguća ni u kojoj evropskoj državi na čije se zakone stalno pozivaju ljudi koji su ga provocirali.

Ukoliko želimo da imamo jedno normalno, civilizovano društvo što ne znači anarhističko, moramo da poštujemo zakone ove zemlje, što ne znači gušenje demokratije, rekao je Šapić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Праведник

    11. maj 2024 | 14:09

    Не можеш ти пријатељу да одбраниш ништа, а камоли свој народ. Видели смо и гледамо и дан данас примере насиља у Београдским школама. Кад не можеш заштитити децу, шта старији да очекују? Заборавио сам, слоган гласи "За нашу децу", тако да сва остала су очигледно безвредна....

  • mira

    11. maj 2024 | 13:51

    Samo nemoj ti da nas branis molim te, vidimo kako si odbranio i sredinom prestonicu tako da ne hvala. Ja to hustkastvo i politiku zamena teza ne podržavam. Ipak ste vi sa razlogom bivši gradonacelnik.

  • Дража

    11. maj 2024 | 15:36

    И да сломимо некоме телефон!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA