≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poseta kineskog predsednika Srbiji istorijska! Dačić: Si nije slučajno odabrao Srbiju

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mi smo posle 5. oktobra imali jedno suludo ponašanje prema Kini, rekao je Dačić

  • 2
Ana Brnabić, Ivica Dačić Printskrin: TV Pink

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da je poseta predsednika Kine Si Đinpinga Srbiji istorijska poseta u svakom smislu, i da bi to bila istorijska poseta i za mnogo veće zemlje od Srbije.

"Mi smo posle 5. oktobra imali jedno suludo ponašanje prema Kini. Oni su nama dali kredit za vreme sankcija i ratova. I kad je pao Milošević, Labus, Đinđić i ostali su rekli, 'nas ne interesuje da vraćamo kredit Kini. To su oni dali Miloševiću'. Vi ste time otpisali jednu svetsku silu", rekao je Dačić za TV Pink.

Dačić je dodao da je Kina svetska sila koja ima milijardu i po stanovnika i pravo veta u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.

On je naglasio da Si nije slučajno odabrao Srbiju i Mađarsku tokom svoje posete Evropi, jer Kina Srbiju doživljava kao prijateljsku zemlju, a Beograd gaji izuzetno prijateljske odnose sa Pekingom.

Govoreći o negativnim pisanjima zapadnih medija zbog posete kineskog predsednika Srbiji, Dačić je rekao da smatra da je potpuno nesvrsishodno pričati o tome i da Srbija ne treba nikome da se zbog toga pravda.

"Ja mislim da mi ne treba da se uopšte osvrćemo na to. Mi treba da idemo dalje. U ekonomskom smislu, a pre svega u političkom. Pa naravno da će da budemo prijatelji sa onima koji nas vole", ocenio je Dačić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk

    12. maj 2024 | 22:56

    Sve je to u redu ali ko vas bira sve ove godine, bez znanja engleskog i dana radnog staza? Od kada ste dosli na vlast odose nam kola niz brdo

  • Slucajni prolaznik

    12. maj 2024 | 22:21

    Nije slucajno dabome,kupio pola Srbije pa da obidje malo…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA