Vreme čitanja: oko 1 min.

Brnabić: Izmene Zakona o biračkom spisku donete zarad unutrašnje stabilnosti

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brnabić je ponovila da će po usvojenim izmenama svi oni koji su promenili prebivalište od 3. jula 2023. pa do 2. juna 2024. morati da glasaju u mestu starog prebivališta

  • 36
Ana Brnabić, Ivica Dačić Printskrin: TV Pink

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić poručila je da su izmene Zakona o jedinstvenom biračkom spisku donete zarad višeg cilja i zarad unutrašnje stabilnosti, a da je deo opozicije koji ih je zahtevao pokazao da ne razmišlja o pravima građana i da će im zarad pobede na izborima uskratiti pravo da glasaju.

"Ja sam predlagala radnu grupu da uđe da pogleda i birački spisak. Samo da bude limitiran broj ljudi, da poverenik da uputstvo kako da bi zaštitili lične podatke. Sve sa adresama, sa imenima - rekli su neće. I ovo je njihov način i ponovo pokazuju da njima građani nisu na prvom mestu", rekla je Brnabić za TV Pink.

Brnabić je ponovila da će po usvojenim izmenama svi oni koji su promenili prebivalište od 3. jula 2023. pa do 2. juna 2024. morati da glasaju u mestu starog prebivališta.

"Svi ti ljudi treba da glasaju na svojoj staroj adresi, na starom prebivalištu i time je opozicija opet pokazala, čini mi se, jedno nepoštovanje građana, nepoštovanje osnovnih prava i sloboda zarad sopstvenih interesa", ocenila je Brnabić.

Brnabić je rekla da prema nekim procenama otprilike 10.000 građana neće moći da glasa na predstojećim izborima.

"Ja se izvinjavam svim građanima koje maltretiramo, posebno onima koje neće moći da glasaju jer se njihovo prethodno prebivalište nalazi u opštinama u kojima neće biti glasanja", rekla je Brnabić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ena

    13. maj 2024 | 07:37

    Baš zbog te bahatosti opozicije, Vučić će ubedljivo dobiti izbore.

  • Stef

    13. maj 2024 | 08:14

    Nije prihvatljivo da opozicija manipuliše izbornim procesom zarad sopstvenih interesa. Hvala premijerki Brnabić na odlučnoj borbi za poštovanje demokratskih principa.

  • Dijana

    13. maj 2024 | 08:14

    Opozicija bi radije ugrozila stabilnost društva nego prihvatila neophodne promene u izbornom procesu. Hvala premijerki Brnabić na doslednosti u zaštiti prava svih građana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA