Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpska lista: Sramno anticivilizacijsko ponašanje Aljbina Kurtija u 21. veku

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Postavlja se pitanje šta je sledeće što će Kurti uraditi protiv srpskog naroda pred očima zemalja Kvinte, EU, Euleksa, Unmika i Kfora, koji će prećutati i dozvoliti da se Srbi i dalje maltretiraju", navodi Srpska lista

  • 0
Srpska lista Foto: Privatna arhiva

Srpska lista najoštrije osuđuje sramnu i nerazumnu odluku režima Aljbina Kurtija da zabrani patrijarhu srpskom Porfiriju da dođe u svoj dom, u Pećku patrijaršiju na Kosovu i Metohiji, kao i sedmorici vladika koji su bili sa njim, a koji je po viševekovnoj tradiciji trebalo da započnu redovni Sabor Srpske pravoslavne crkve u svom sedištu.

Ova odluka je još jedna u nizu sa ciljem progona i zabrane svega srpskog na Kosovu i Metohiji pred očima međunarodne zajednice koja je vrlo agilna i bučna kada treba braniti prava Albanaca, saopštila je Srpska lista.

"Danas ćute i ne progovaraju na ovo sramno anticivilizacijsko ponašanje Kurtija u 21. veku", kaže se u saopštenju Srpske liste.

Nakon što su zabranili Srbima na Kosovu i Metohiji lečenje, hranu, sportske i kulturne događaje, štampu, ćirilicu, dinar, sada je na red došla i zabrana da se čuju reči utehe i okrepljenja od patrijarha srpskog Porfirija koji je uvek u svojim besedama pozivao na mir, suživot, toleranciju i međusobno poštovanje, dodaje se u saopštenju.

"Postavlja se pitanje šta je sledeće što će Kurti uraditi protiv srpskog naroda pred očima zemalja Kvinte, Evropske unije, Euleksa, Unmika i Kfora, koji će prećutati i dozvoliti da se Srbi i dalje maltretiraju i ponižavaju", navodi Srpska lista.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Zlatan Elek: "I pored velike opstrukcije vlasti u Prištini, Srbi nisu odustali od glasanja"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA