Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučević: Članstvo u EU ostaje strateški cilj Vlade Srbije

A. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Varhelji je čestitao premijeru Vučeviću na novom mandatu i poželeo puno uspeha u obavljanju profesionalnih dužnosti i izrazio čvrstu podršku srpskoj vladi za nastavak reformi.

  • 30
Miloš Vučević , Banatski dvor, skladište gasa Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević ocenio je danas u razgovoru sa komesarom Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem da članstvo u Evropskoj uniji ostaje strateški cilj Vlada Srbije i u novom mandatu na čijem je on čelu, saopštila je Vlada Srbije.

Kako je saopšteno, premijer Vučević je istakao da je pred Srbijom ozbiljan proces čiji je krajni cilj uređena i stabilna država i bolji standard za građane Srbije, dodajući da očekuje konkretan napredak u procesu pridruživanja i daljih reformi.

On je istakao je da Srbija kontinuirano radila na otvaranju Klastera 3, koje je u potpunosti spremno, dodajući da od Evropske unije očekuje pozitivan signal za njegovo otvaranje.

- Naš cilj je nastavak dalje modernizacije zemlje i sprovođenje neophodnih reformi, pre svega, u oblasti vladavine prava - naveo je Vučević.

On je zahvalio evropskom komesaru na podršci Srbiji u procesu pridruživanja Evropskoj uniji i ocenio da su pred novom vladom važni zadaci i veliki izazovi, za koje je Srbija u potpunosti spremna.

Varhelji je naglasio da je Srbija napredovala po pitanju reforme pravosuđa i medijskih zakona i da je pred novom vladom važan zadatak daljih strukturalnih reformi.

On je istakao da očekuje napredak Srbije na polju evropskih integracija u narednih pet godina, do kada će trajati mandat novoj Evropskoj komisiji.

Varhelji je čestitao premijeru Vučeviću na novom mandatu i poželeo puno uspeha u obavljanju profesionalnih dužnosti i izrazio čvrstu podršku srpskoj vladi za nastavak reformi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MethodMan

    14. maj 2024 | 18:12

    Čestitamo premijeru Vučeviću na novom mandatu i želimo mu puno uspeha u vođenju zemlje kroz naredni period.

  • Milica

    14. maj 2024 | 18:19

    Srbija je spremna za članstvo u EU.

  • MethodMan

    14. maj 2024 | 18:14

    Važno je što premijer Vučević očekuje konkretan napredak u procesu pridruživanja EU i daljih reformi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA