Vreme čitanja: oko 1 min.

Vulin o sramnoj izjavi Petera Stana o Srebrenici: Jedino što se ne može dovesti u pitanje je da EU vode lažovi

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uskoro će na sud i oni koji podsećaju da je EU slagala Srbiju da će Briselski sporazum biti sproveden, da će Dejtonski sporazum biti poštovan, a da će Euleks biti statusno neutralan i da će štiti i Srbe, rekao je potpredsednik Vlade Srbije

  • 8
Skupština Srbije Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je sramotna izjava portparola Evropske komisije Petera Stana da je stav Evropske unije da se "ne može dovoditi u pitanje da je u Srebrenici počinjen genocid".

"Evropska unija je od Srbije najpre tražila da Hagu izruči predsednika Miloševića i sve koji su vodili borbu protiv NATO agresije i to je bio uslov za članstvo u EU, sledeći zahtev je bio dopuštanje pljačkaške privatizacije, a onda da priznamo takozvano Kosovo, pa da uvedemo sankcije Ruskoj Federaciji i sada nam je Stano saopštio da ko ne prizna genocid u Srebrenici, neću moći u Evropsku uniju'', poručio je Vulin, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Neće proći puno vremena, kako je istakao, ''a tražiće Evropska unija da rezoluciju koju sponzoriše Nemačka sa zemljom delom svog kolonijalnog carstva, uvedemo u svoj obrazovni i pravni sistem, a ako ne prihvatimo da učimo svoju decu da su sinovi zločinaca i ako ne sudimo onima koji se toj laži protive, nećemo moći u EU''.

''Uskoro će na sud i oni koji podsećaju da je EU slagala Srbiju da će Briselski sporazum biti sproveden, da će Dejtonski sporazum biti poštovan, a da će Euleks biti statusno neutralan i da će štiti i Srbe. Jedino što se ne može dovesti u pitanje je da Evropsku uniju vode lažovi, a genocida u Srebrenici nije bilo i Srbi nisu narod genocida, pa koliko god da pretite i kažnjavate", poručio je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin reagujući na izjavu portparola Evropske komisije Petera Stana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    14. maj 2024 | 18:46

    Bez obzira na sve, Srbija treba da zamrzne razgovore sa EU sve dok se oni ne dovedu u poziciju ravnopravnosti… ALI MI NEMAMO PETLJU ZA TO!!!

  • Zoran

    14. maj 2024 | 19:13

    To je samo jedan u nizu razlog zasto NE u EU.

  • Nikolas

    14. maj 2024 | 19:26

    NAMA JE MESTO U BRIKSU SA PRIJATELJIMA A NE SA NATO FASISTIMA KOJI SU NAS KLALI I VADILI SRBIMA ORGANE!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA