≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gradska izborna komisija proglasila liste Save Manojlovića i Saše Radulovića

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rok za predaju lista za predstojeće beogradske izbore istekao je 12. maja u ponoć

  • 16
Sednica GIK Gradska izborna komisija Foto: Beoinfo

Gradska izborna komisija (GIK) proglasila je danas izborne liste "Dr Savo Manojlović - I ja sam Beograd - Kreni-promeni" i "Saša Radulović - Dosta je bilo - Rešenje za promenu" za odbornike Skupštine grada Beograda, raspisane za 2. jun.

GIK je na 13. sednici usvojila i Zaključak kojim se podnosiocu izborne liste izborne "MI - Glas iz naroda" nalaže otklanjanje nedostataka izborne liste u pogledu dostavljenih potpisa, saopšteno je iz Sekretarijata za informisanje Grada Beograda.

GIK je u nastavku sednice kao neosnovan odbila i prigovor birača Petra Sikimića protiv rešenja Gradske izborne komisije o proglašenju izborne liste broj 9, dodaje se u saopštenju.

Rok za predaju lista za predstojeće beogradske izbore istekao je 12. maja u ponoć. Predsednik GIK Zoran Lukić rekao je za Tanjug da će birački spisak biti zaključen 15 dana pre održavanja izbora.

Za glasanje na beogradskim izborima određeno je 1.265 biračkih mesta. Izbori za Skupštinu grada Beograda raspisani su za 2. jun, a tada će se održati i izbori za 17 gradskih opština.

Istog dana izbori će biti održani u 66 jedinica lokalne samouprave, među kojima je i 14 gradova u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    14. maj 2024 | 21:30

    Moze imati i 20 izbornih lista na izborima 2.juna, ali ona koja ce odneti pobedu je lista naseg predsednika Aleksandra Vucica

  • Sava

    14. maj 2024 | 21:27

    Na izborima 2.juna ce se pokazati zapravo koliku podrsku ima nas predsednik i da su gradjani Srbije prepoznali u njmu lidera kao i coveka koji se istinski bori za svoju zemlju.

  • Ruzica

    14. maj 2024 | 21:29

    Zaista je sramno vise zasto opozicija maltretira gradjane i forsira glasanje kada nemaju nikakvu podrsku gradjana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA